Zbog nepoštovanja odluke o radnom vremenu i remećenja javnog reda i mira vlasnici ugostiteljskih objekata u Inđiji biće od sada najstrože kažnjavani – kaže predsednik Opštine Inđija Goran Ješić. Na ovakav potez gradonačelnik se odlučio jer policijski izveštaji govore da se remećenje javnog reda i mira, tuče, pa čak i ubistva dešavaju obično u „sitnim satima“, kao i zbog činjenice da se većina građana ove varoši žali na nepodnošljivu buku iz nekoliko objekata.

Zbog nepoštovanja odluke o radnom vremenu i remećenja javnog reda i mira vlasnici ugostiteljskih objekata u Inđiji biće od sada najstrože kažnjavani – kaže predsednik Opštine Inđija Goran Ješić. Na ovakav potez gradonačelnik se odlučio jer policijski izveštaji govore da se remećenje javnog reda i mira, tuče, pa čak i ubistva dešavaju obično u „sitnim satima“, kao i zbog činjenice da se većina građana ove varoši žali na nepodnošljivu buku iz nekoliko objekata. Uglavnom je reč o jednim te istim objektima, a često se dešavalo da valsnici plate kaznu i nastave po starom. Stoga je gradonačelnik postigao dogovor s Policijskom upravom Sremska Mitrovica da policija zajedno sa inspektorima zatvara objekte koji krše zakon.
– U poslednje vreme suočeni smo sa bukom koja stiže iz pojedinih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova u Inđiji i konstantnim nepoštovanjem odluke o radnom vremenu. Građani zovu, žale se a sama inspekcija ne može da reši ovaj problem. Komunalna inspekcija je napisala preko dvadeset prijava ali nema prava po Zakonu o javnom redu i miru da zatvara ugostiteljske objekte, to je posao policije. Kontaktirao sam s načelnikom sremske policije Goranom Milanovićem, insistirao da policija postupa kao u većini gradova, da ide zajedno sa našom komunalnom inspekcijom koja će sačiniti zapisnik a policija zatvarati takve lokale. To je privremeno rešenje, kaže Ješić i najavljuje da će već na narednoj sednici Skupštine opštine inicirati izmenu odluke gde će kazne biti drastično veće, za pravna lica od 800.000 do 1.000.000 dinara. On je izrazio i očekivanje da će odbornici Skupštine opštine prihvatiti takvu odluku koja će sadržati drastične mere za prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i remećenje javnog reda i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari