Spisak lojalnih i ucenjenih ili naslednici Tesle, Pupina i Milankovića: Ko su redovni profesori na listi podrške Srpskoj naprednoj stranci?

Ostavite komentar


  1. Uz svo dužno poštovanje potpisnicima podrske AV, a naročito akademskim potpisnicima, znači li to da oni bezuslovno prihvataju sva zlodela koja su počinjena građanima i drzavi Srbijii? Da li treba nabrajati zlodelaili upiitati: sta je dobro urađeno za vreme vladavine i terora od kada su na vlasti? Da li su potpisnici liste svesni šta su podržali?

  2. Sada će krenuti najgore moguće pljuvanje po ovim ljudima samo zato što su podržali SNS

  3. Srbija je STALA ! ovi izbori su samo velika manipulacija ! za dva tri meseca ce smrznuti i gladni izaci na ulice !

  4. Petrović i Jovančević su baš gromade od naučnika, a ovi Vučićevi, ma ko du oni? Je li Dražo, je li Petrović neki rod?

  5. Ima ih dosta sa Medicinskog fakulteta u Beogradu! Zasto idealizacija Beogradskog univerziteta gde je posebno na medicini poslednjih 30 godina nepotizam glavni kriterinum izbora u zvanja! Da nije tako ne bi se desilo da Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu bude vec deset godina na ubedljivo boljem mestu od Beograda. A drugo, istine radi u Beogradu, profesori sa medicine se bave svojim na druga imena registrovanim privatnim poliklinikama. Srbija je mala, sve se zna! Nemojte se tesiti! Nije ni BU bas hram znanja, samo je Hram zvanja. A na nekim privatnim ima sjajnih, nisu bas to sto se kaze. A najbolji su vec odavno u inostranstvu, njih nije briga vise za Srbiju gde zbog tatinih, maminih, SPSovih, DS-ovih, DSS-ovih i SNS-ovih nisi mogao nista znanjem i pamecu uraditi. Od negramatnog Milosa i Karadjordja, preko kriminalnog Pasica i Tita do Vucica!

  6. Jako su losa secanja na rad DS-a i tesko cete dobiti glas od ljudi koji su ziveli njihivu vladavinu 2000-tih gidina i ako aktuelna vlast nije dobra mnogi ce je podrzati iz straha da se ne vrate zlo iz perioda DS-a

  7. Najveca bruka KG univerziteta je rektor, Prof. Dr Nenad Filipovic. Ne samo sto je potpisao podrsku SNS-listi, nego je kandidat za gradonacelnika Kragujevca i PRVI na SNS-listi za odbornike.
    I SVUDA se potpisuje imenom, prezimenom, titulom (Dr) i zvanjem (Prof), i funkcijom (Rektor).
    Ako to nije krsenje Zakona o visokom skolstvu, ja ne znam sta je. Jasno pise u tom zakonu da se na univerzitetima ne sme voditi bilo kakva politicka aktivnost.
    Najbednije je da besprizorno napada kolege koji su potpisali „ProGlas“, uz salve uvreda.
    Ceo Kragujevac zna da merka mesto ministra prosvete i da bude „najmladji Kg akademik“.
    Bedno, jadno i protivzakonito.

  8. Ako je ono što je pre
    dstavljeno,ELITA .ond
    a se Pink,mora „debe
    lo“ zamisliti,na konku
    renciji,koju šalje reži
    m,inače najbliži prija
    telj i saradnik.

  9. I moja baba Zivadinka ocekuje da se pojavi na spisku podrske SNS-u ali ocekuje neku funkciju za uzvrat.Pametna je moja baba ja je podrzavam.

  10. Intelektualci su, po pravilu, najkompetentniji, redovni i elitni kritičari svake vlasti i kao takvi, putokaz i najbolji orijentir narodu. Oni se ne upliću u blato prizemne politike. Prvi uslov je da se izbore za sopstvenu nezavisnost, a to važi i za pravosuđe. Srbija nema intelektualnu niti pravosudnu elitu, osim časnih pojedinaca, koji kao daleke baklje osvetljavaju kraj tunela. Ovi što su se ispotpisivali Vučiću nisu nikakvi intelektualci, oni su samo obrazovani poltroni.

  11. Nakon ovog svega ono što sam odavno očekivao da se desi, valjda će se desiti..Lustracija. I preispitivanje svih onih koji su na lak način živeli tako kao stvarali svoj NAZOVI UGLED JAVNE LIČNOSTI.. Privatni fakulteti, ne vrede ni koliko prosečna srednja škola..Ali je zato stvarana lažna potreba u partijskim firmama za tim KADROVIMA iz tih fakulteta.Mi vama vi nama, stvaramo krug , lažnih vrednosti i potreba…I onda su te neznalice pokorile ministarstva, zdravstvene institucije, ustanove kulture, javna preduzeća..i tamo napravile haos u odnosu na ljude koji su od ranije radili i imali mnogo, ali mnogo veća znanja potrebna za te poslove..od organizacije , računovodstva i itd.,A onda su došli ih prekrili ih Tkz MENADŽERI..I oteli im mogućnost za karijerna napredovanja, tj za pošteno rad..E to mora da se ispravi..

  12. Zivite u zabludi. Mnogi, a i potpisnici se secaju vlasti od 2000-te. Vozili smo po rupama od puteva, zute kombinacije u gradjevini i svakom biznisu, a kad sletim na aerodrom kao da sam dosla na salas.
    Narod ima secanje, a vi pljuvanjem pokusavate da pobrisete ono sto se vidi da je uradjeno. Ova vlast ima jos mnogo da ispravi, ali korupciju koju pominjete, gospodo od 2000-te, ste vi uveli u drzavu i jos uvek ste akteri u njoj! Govorim iz sopstvenog iskustva.
    Pamtim mnogo, a nadam se i narod!
    Pozdrav od potpisnika koji nije akademik i nije nicim ucenjen!

  13. Lele ko nam vodi drzavu, plasim se dokrajcit ce je, jos kad je doso na vlast krenuo je pogresnim putem i tvrdoglavo nastavlja, kraj nije daleko…….

  14. Lose je kada akademci ovako diskutuju samo pred izbore. Od vas se ocekuje mnogo, a gde ste vi? Najbolje je prvo sami da duboko proanalizirate sebe i svoj rad pa tek onda duge! Ovo vazi i za jedne i za druge kao i za citac srpski narod!!!

  15. Voleo bih da vidim da nasa elita vodi racuna o Srbiji i narodu koji tu zivi,a manje o partijama.

  16. @Bravo Odmah se vidi akademik u vama. Poštovani akademiče umazali ste se parizerom i majonezom.

  17. veliko razocarenje za ove sportiste ako ne vide jad i bedu ovog naroda, sramota da svoj interes stavljate ispred svega

  18. Svakim danom se sve više i više iznenađujem šta se (ne)sposobni da napišete. Katastrofa na šta se svelo novinarstvo u Danas-u.

  19. Odlican tekst! Bravo! I meni je odmah upalo u oci da se ne zna na kojim fakultetima su ti silni rektori, prorektori i profesori. Takodje da li su potpisani akademici clanovi SANU ili su to na primer neki random-pocasni clanovi ruske i bugarske akademije?

  20. Navali narode,

    čitaj ove komentare, velika se pamet i mudrost u njima skuplia.

    Izgubljeni siromasi.

  21. Da su ovih 2000, od Kanjuha do Jokića, potpisali ProGlas bili bi slavljeni od Čokića i inih. Ovako…
    Svako ima zakonsko pravo da uz potpis stavi titulu, i da potpiše podršku kome god hoće. A zakon reguliše minimum moralnosti.

  22. Na slicnoj prethodnoj listi osim titula nije bilo funkcija i specijalizacije. Pojavilo se ime i profesora poznatog u javnosti kao borca za promene. Svi su bili zapanjeni a ispoststavilo se da postoji profesor imenjak vrlo sumnjive reputacije.

  23. Da bi misljenje bilo prihvatljivo informacija mora biti kompletna.
    Dopunite spisak potpisnika podacima o njihovim radnim mestima.

  24. Kukavica Aca bi ipak da bude „strah i trepet“, iako zna da će se ti zastrašeni okrenuti od njega, čim dobiju priliku, a on želi narod koji ga obožava i divi mu se. Bruka.

  25. Nije sporna pljačka 2000-tih, ali da je sada bolje, nije normalan zaključak. Jedino objašnjenje je da se ovde voli pleme i vođa, umesto države

  26. Jasno je da je ovo spisak ucenjenih i mnogih zbog privilegija spremnih na sve sto je i pticama na grani jasno.

  27. Na prvom času prof. Ratko Božović se
    obraćao svojim mladim kolegama:“Deco, nemojte biti poltroni!“ Slava mu

  28. Žalosno je što ovakvi spiskovi dovode do podele naroda. Bilo da ih pravi opozicija, bilo vlast. A ako ćemo ruku na srce prvi sa sličnim spiskom su izašli organizatori ProGlasa, vlast samo odgovara na isti način. Ima jedna scena iz Boljeg života kada Jataganac od Koke traži da mu sačini jednu izjavu u kojoj potvrđuje da on nije otac deteta, a što su njegovi protivnici u firmi(koji se bore za pozicije) plasirali tu priču…A Koka ga pita „Hoće li to biti veliki plus u vašoj karijeri ako kažem da nisam spavala sa Vama?“ A Jataganac „Pa ne mogu ni ja da se borim u rukavicama. Kad oni meni ukližu start i idu đonom onda mora da proradi prst u oko.“ Borbu za vlast između pol.stranaka ne smeju građani da posmatraju kao smak sveta ili da se zavađaju sa bilo kim, a pogotovo prijateljima, rodbinom i komšijama. Treba izaći na izbore, glasati za onog kome najviše veruješ ili onom za koga misliš da će ostvariti nešto ili sve od predizbornih obećanja i to je to.

  29. Potpisnici direktno ovim činom potpisa, podržavaju npr jovanjicu.Akademici doktori ako ne znate šta je Jovanjca i njena uloga onda nezavređujete stečene titule.Niste vi samo sebi svrha nego i zajednica da vidi od vas koristi u svakom pogledu.Ako ja kao običan građanin vidim sunovrat ovog društva šta tek treba vi da vidite.

  30. Koji ste vi slepci!
    Blago Vučiću sa ovakvom debilnom opozicijom pored njih vladaće još minimum 100.god.
    Jednom

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.