Referendum: Zadovoljavajuća izlaznost u Novom Pazaru 1Foto: M. Jovičić

Na većim biračkim mesetima u Novom Pazaru, kao što su broj 62 i 63 u OŠ „Stefan Nemanja“ i 74 u Multimedijalnom centru, izlaznost građana je zadovoljavajuća, kažu sa tih mesta.

– Do 12 časova izašlo je 137 glasača, ili 6.5 posto, što je za ovu gradsku jedinicu solidan izlazak, obzirom da je mesto poznato po uvek većoj izlaznosti, jer je u centru grada. Sve protiče u najboljem redu, jedine primedbe koje smo dobili je da je unutrašnjost hladna, a uzrok tome je taj što su đaci na zimskom raspustu, pa nije grejano. Na samom otvaranju su nas obišli predstavnici CESID-a, a nakon njih u devet sati ovo biračko mesto su obišli predstavnici Gradske izborne komisije – izjavio je za Danas Suad Ljajić, predsednik biračkog odbora glasačkog mesta 63.

Referendum: Zadovoljavajuća izlaznost u Novom Pazaru 2
Referendum u Novom Pazaru

– Izlaznost, do 12 sati, je manja nego inače, 2,7 odsto, ali očekujemo veći broj građana u popodnevnim satima, a inače je 2450 birača je upisano u ovaj birački spisak. Građani se uglavnom pridržavaju korona mera – rekao je Muhamed Bihorac, predsednik biračkog odbora glasačkog mesta 62 u OŠ „Stefan Nemanja“

U Multimedijalnom centru, biračkom mestu broj 74, koje se nalazi u samom centru grada zatekli smo dosta, uglavnom građanki, koje su glasale na referendumu.

– Prema poslednjim informacijama na ovo biračko mesto je izašlo oko 60 naših građana. Ovo biračko mesto broji 2173 glasača. Sve protiče u najboljem redu, bez ikakvih incidenata, jedino što se ne baš svi pridržavaju kovid mera – kaže predsednik biračkog odbora Irfan Nurković.
Osim što se retko ko od građana pridržava kovid mera sve drugo protiče u najboljem redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari