– Refik Bojadžić, dosadašnji predsjednik SO Bijelo Polje, ponovo je izabran na tu funkciju većinom glasova na prvoj sjednici lokalnog parlamenta u novom sazivu, održanoj u srijedu.

Takođe, na sjednici je Opštinska izborna komisija podnijela izvještaj o rezultatima lokalnih izbora, održanih 23.maja, a verifikovani su i mandati odbornika. Novoizabrani predsjednik SO Refik Bojadžić je, prilikom polaganja svečane zakletve, rekao da će, koristeći iskustvo iz prethodnog mandata u rukovođenju i radu Skupštine, učiniti sve da i dalje unapređuje rad Skupštine.

– Trudiću se da zajednički obezbijedimo da Skupština u potpunosti ostvari svoju funkciju, koja joj pripada u sistemu lokalne samouprave Crne Gore. Na tom planu posebna pažnja će biti posvećena afirmisanja uloge odbornika u sistemu i jačanje uloge radnih tijela u procesu donošenja odluka, stvaranju neophodnih uslova za rad odbornika i odborničkih grupa, stvaranju optimalnih uslova za održavanje sjednica Skupštine i jačanju njene kontrolne funkcije u izvršavanju odluka koje donosi. Takođe, cijenim kao važnu potrebu razvoja neposrednih oblika lokalne samouprave, odnosno jačanja uloge mjesnih zajednica u pripremi i donošenju odluka i njihovo sprovođenje, kao i realizaciju važnih projekata od neposrednog interesa za lokalno stanovništvo. Na tom planu postoji značajan prostor za unapređenje rada organa i javnih službi, pri čemu je uloga odbornika i Skupštine na ovom planu veoma važna, istakao je Bojadžić. On je, takođe, dodao da bi bilo dobro da se lokalni parlament posveti svakodnevnim životnim potrebama građana, u cilju pronalaženja najboljih rješenja za potrebe i probleme koje ima običan čovjek.

– Na tom planu bićemo potpuno otvoreni za sve dobre predloge, ideje i projekte i prihvatićemo ih bez obzira od koga dolaze, ako su u funkciji unapređenja uslova života i ukupnog razvoja naše opštine i Crne Gore, zaključio je Bojadžić. Predsjednik Opstinske izborne komisije Milan Radović je, podnoseći izvještaj o rezultatima lokalnih izbora održanih 23.maja, podsjetio da Koalicija DPS-SDP ima apsolutnu većinu od 23 odbornika, udružena opozicija u novom sazivu ima 13, a Bošnjačka stranka dva mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari