Region dobio pozitivni podstrek

Ostavite komentar


  1. Ti si svoju budućnost stvorio. Videli smo sve. A za našu se ne brini, molimo te. Nego begaj, nesrećo.

Ostavite komentar


Društvo

Profesor Mašinskog fakulteta objasnio zašto je potpisao dopis za povlačenje rada u časopisu "Nature Scientific Reports" 8

Profesor Mašinskog fakulteta objasnio zašto je potpisao dopis za povlačenje rada u časopisu „Nature Scientific Reports“

Profesori Mašinskog i Rudarsko-Geološkog fakulteta u Beogradu predali su dopis naučnom časopisu "Nature Scientific Reports" u kojem se traži ispravka ili povlačenje rada "Uticaj istraživačkih aktivnosti potencijalnog rudnika litijuma na životnu sredinu u Zapadnoj Srbiji", autora Dragane Đorđević i saradnika, u kome se govori o štetnosti na životnu sredinu eventualnog iskopavanja litijuma. Jedan od potpisnika tog dopisa, profesor Mašinskog fakulteta Aleksandar Jovović, za RTS kaže da je reagovao, jer se rad koristi kao studija o projektu "Jadar", a u radu su publikovani podaci koji ne odgovaraju istini. Tvrdi da ne postoji razlog za nesuživot eventualnog rudnika "Jadar" i poljevoprivrede, osim na samoj lokaciji postrojenja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.