Požarevac je imao jedinstvenu priliku da bude domaćin doktoru Eriku Perlu iz Los Anđelesa, znamenitom rodonačelniku planetarne senzacije u inovativnom lečenju, poznate kao rekonekcija. On je, nakon prijema kod gradonačelnika Miodraga Milosavljevića i njegove zamenice, Vukice Vasić, u svečanom salonu Gradskog zdanja, održao jedno od svojih impresivnih predavanja u dupke punoj velikoj sali Centra za kulturu.


Naime, dok najveće bolnice, univerziteti i eminentne naučne institucije širom sveta ulažu ogromno znanje, vreme i novac pokušavajući da objasne fenomen rekonektivnog isceljivanja, Požarevljani su imali privilegiju da ugoste i uživo čuju, što je nezamenjiv doživljaj, znamenitog lekara čija je knjiga prevedena na 36 jezika a isceljenja njegovih pacijenata dokumentovana su u šest knjiga. Tom novom nivou lečenja on je do danas obučio više od 60.000 ljudi u preko 60 zemalja.

Naravno, nije potrebno ispredati bajke o izvoru ili prirodi ove energije. Rekonektivno lečenje čvrsto je potkrepljeno najnovijim teorijama, kao sublimaciji naučne prakse, iz oblasti nuklearne i kvantne fizike, a njegovi rezultati se proučavaju na univerzitetima u Kaliforniji, Minesoti, Majamiju, Melburnu, Sankt Peterburgu, Oslu, Arizoni… Istraživanja se obavljaju pod nadzorom čuvenih naučnika kao što su: dr Konstantin Korotkov, dr Gari Švarc, dr Vilijam Tiler i mnogi drugi. Dr Erik Perl, je govorio po pozivu u Ujedinjenim nacijama, držao predavanja širom sveta a o njegovim seminarima pisao je i Njujork tajms.

U nevelikom Požarevcu okupilo se više od 400 lekara i medicinskih radnika, ne samo iz cele Srbije, već i iz Švedske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine… Bilo je retko zadovoljstvo videti takav skup eminentnih stručnjaka na jednom mestu. Medju njima su bili i dr Dinko Zović, bivši načelnik Odeljenja za postdiplomsku nastavu i naučno-istraživački rad na Vojnomedicinskoj Akademiji, Prof. dr Vuk Stambolović, potpredsednik republičke Komisije za tradicionalnu medicine, koji se zahvalio organizatoru ovog skupa, dr Danijeli Dimitrijević, na inicijativi i trudu oko ovako važnog poduhvata koji je izvanredan podsticaj za razvoj integrativne zdravstvene zaštite u Srbiji.

Ono što će ostati neizbrisivo zabeleženo u dušama svih koji su prisustvovali ovom izuzetnom dogadjaju jesu suze radosnice sugarađanke Nade Henc, koja je isceljena na samom predavanju naočigled svih prisutnih, kao i mladić koji je imao urođeni deformitet a kome je dr Perl, takođe, pomogao. Spontane emocije i oduševljenje njegovih prijatelja nisu mogle nikoga da ostave ravnodušnim.

Organizatorima predavanja svakodnevno stižu pisma lekara i bezmalo svih ostalih koji su prisustvovali ovoj nezaboravnoj večeri uz zahvalnost što su imali mogućnost da prisustvuju ovako izuzetnom događaju. Zbog tako velikog interesovanja i izuzetnosti rada kojim se bavi širom planete, dr Erik Perl je, od strane medicinskih zvaničnika, pozvan da ponovo gostuje u Srbiji i govori na Simpozijumu psiho-somatske integrativne medicine u Beogradu u septembru ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari