Fond za gradsko građevinsko zemljište u Pirotu, presvlačenjem asfalta deonice od pet kilometara, završio je radove na takozvanom kružnom putu. Vrednost radova je oko 20 miliona dinara, a finansiraju se iz budžeta Fonda.

Reč je o putu ukupne dužine 17 kilometara koji nekoliko prigradskih sela – Poljska Ržana, Trnjana, Veliki i Mali Jovanovac, Veliko Selo i Krupac – povezuje sa gradom. Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je tokom obilaska radova rekao da je rekonstrukcija ove važne saobraćajnice počela pre nekoliko godina.

– Asfaltiranjem ove deonice od pet kilometara ovaj put je potpuno završen. Put prolazi kod nekoliko sela i veoma je važan za meštane tih sela i veze sa gradom – rekao je Vasić, dodajući da se radi na izgradnji putne mreže i u drugim selima i gradu i da je u opštini putna mreža na visokom nivou. Direktor Fonda za građevinsko zemljište Miroslav Mančić kaže da je takozvani kružni put potpuno rekonstruisan, a da je ostalo još da se uradi deo kroz selo Krupac zbog radova na izgradnji seoske kanalizacije koji su pri kraju.

– Nadam se da ćemo nastaviti istim tempom i krenuti u asfaltiranje ulica u gradu i sređivanje trotoara – rekao je Mančić, dodajući da će se raditi i na javnoj rasveti u gradu, prigradskim naseljima i selima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari