Kod zgrade Osnovnog suda u Poažarevcu otvoreno je još jedno savremeno parkirališe koje je veoma popularno među vozačima pošto se nalazi u samom centru grada, u neposrednoj blizini mnogih javnih ustanova. Objekat su, pored direktora „Parking servisa“, Slavka Živkovića, obišli gradonačelnik Miodrag Milosavljević i predsednik Skupštine grada, Miomir Ilić, koji su govorili o značaju ove investicije za grad Požarevac.


Inače, prema rečima direktora Živkovića, Sredstvima Javnog preduzeća „Parking servis“ u Požarevcu završeni su radovi na nivelisanju i asfaltiranju parkirališta koji ima preko 40 parking mesta ukupne površine od 1.340 kvadratnih metara, a vrednost investicije iznosi 1,4 miliona dinara. – Takođe, u ovoj godini za postavljanje 290 zaštitnih stubića izdvojeno je oko milion dinara. Pre asfaltiranja uradili smo projekat nivelacije zbog problema sa odvođenjem površinskih voda, a ukupna vrednost radova iznosi 1,4 miliona dinara. Najpre su završene kanalete za odvod kišnice, a potom i asfaltiranje čitavog prostora. Takođe, umesto stare ograde koja je bila u lošem stanju postavljeni su novi stubići i izvršeno je horizontalno obeležavanje. Inače, asfaltiranje je obavilo Preduzeće za puteve „Požarevac“ koje je na tender izašlo sa najpovoljnijom ponudom i zadovoljni smo njihovim angažovanjem, jer su u prethodnom periodu dobro odradili posao na zatvorenom parkingu kod hotela „Dunav“. Pomoć nam pruža Direkcija za izgradnju grada Požarevca.

Završeno je i postavljanje zaštitnih stubića na trotoaru u ulici 15. oktobra i pasažu „Parma“, a izvođač radova je KPZ „Zabela“. Stubići će biti postavljeni i u ulici Jovana Šerbanovića, od Telekoma do zatvorenog parkinga, tako da će taj trotoarski prostor biti osposobljen za pešake. Inače, akciju „Trotoari pešacima, kolovoz vozačima“ sprovodimo već treću godinu zaredom, imamo podršku građana, tako da ćemo i ubuduće nastaviti u tom pravcu. Takođe, planirano je postavljanje zaštitnih stubića u drugom delu ulice Jovana Šerbanovića preko puta Doma zdravlja do Njegoševe ulice i ulici Knez Milošev Venac prema Železničkoj stanici“, ističe direktor JP „Parking servis“ Slavko Živković.

Prilikom usvajanja ovogodišnjeg budžeta Skupština grada Požarevca je izdvojila sredstva za OŠ „Vuk Karadžić“ za sprovođenje projekta zaštite đaka u saobraćaju – „Zona 30“, u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja. Taj projekat bi do kraja godine trebalo da se završi, a realizator je Direkcija za izgradnju grada. – Kada je u pitanju rad naših ekipa na terenu, mogu da kažem da se uvođenjem video -pauka broj odnošenja nepropisno parkiranih automobila utrostručio, što govori da još uvek ima mnogo nesavesnih vozača. Na mesečnom nivou u proseku se ukloni oko 120 automobila, a cena odnošenja varira u zavisnosti od težine i vrste vozila. Inače, grad Požarevac ima 1.200 uličnih parking mesta i 300 mesta na zatvorenim parkiralištima, u ovoj godini ukupno ostvareni prihod bez PDV-a iznosiće oko 60 miliona dinara, a to ostvarujemo sa 45 zaposlenih. Imamo prihode, dobro poslujemo i zahvaljujući takvom poslovanju sav višak sredstava ulažemo u poboljšanje saobraćajne infrastrukture“, zaključio je Živković.

Čekaju suinvestitora za javnu garžu

Prilikom obilaska uređenog parkinga, gradonačelnik Miodrag Milosavljević govorio je o mogućnosti i potrebi izgradnje prve javne garaže u Požarevcu navodeći kako je predviđeno da se objekat gradi na potezu Braničevskog skvera. Grad bi mogao da izdvoji celokupna sredstva neophodna za izgradnju ali takva mogućnost razmatraće se tek kad se za ovu investiciju ispita zainteresovanost privatnog sektora, zapravo, suinvestitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari