U dvorištu Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Čurugu završeni su radovi na preuređenju rukometnog igrališta, pa će ovogodišnji letnji turnir u malom fudbalu biti održan u boljim i adekvatnijim uslovima. Najpre su urađene tribine, koje će moći da prime od 250 do 300 gledalaca, a potom je teren dobio i asfaltiranu betonsku podlogu, koja je donedavno bila u izuzetno lošem stanju. Ovi radovi omogućiće da sve sportske manifestacije i susreti budu održani u bezbednijim i kvalitetnijim uslovima. Sredstva su obezbeđena iz pokrajinske i opštinske kase iz dela za finansiranje održavanja sportskih objekata.

Predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić, naglasio je da je pored toga što je namena terena za razne sportske manifestacije, veoma bitna činjenica da će teren ostati u sastavu osnovne škole u Čurugu, pa će on između ostalog služiti i za fizičku aktivnost osnovaca.

– S obzirom na to da rukometni klub Hajduk koristi to igralište i da je bio u katastrofalnom stanju, preuzeli smo na sebe obavezu da ga rekonstruišemo. Izgradili smo tribine i asfaltnu podlogu, a u projekat je uloženo skoro tri miliona dinara. Deo sredstava obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu – kazao je on.

– Urađeni su i reflektori što dodatno daje lep izgled ovom terenu koji u večernjim satima okuplja dosta ljudi. On je potpuno spreman za održavanje letnjeg turnira u malom fudbalu, a pošto je u sklopu osnovne škole, pomoći će i deci koja će tu moći da imaju časove fizičkog vaspitanja, što je i njegova prevashodna namena – rekao je Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari