Predstavnici fondacije “Karitas Luksemburg”, na simboličan način, označili su početak radova na detaljnoj rekonstrukciji sistema za grijanje u osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Vukadin Vukadinović”.

U narednih mjesec dana u obje škole biće zamijenjeni dotrajali sistemi novim sistemima za grijanje, uz ostale prateće sadržaje. Vrijednost projekta u OŠ “Vuk Karadžić” iznosi 73.000 evra, a u OŠ “Vukadin Vukadinović” je 83.000 evra.

Novac za projekte obezbijedilo je Ministarstvo inostranih poslova Vlade Luksemburga u iznosu od 128.000 evra, a preostali dio Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore. Šef misije “Karitas Luksemburg” u Crnoj Gori Ervin Mandžukićkazao je da se radovi odvijaju u sklopu projekta “Podrška sistemu školstva na sjeveroistoku Crne Gore – faza VI”, koji je počeo prošle godine, a čija je vrijednost 350.000 evra. Projektom je obuhvaćeno sedam škola u opštinama Berane, Bijelo Polje, Rožaje i Plav. Osamdeset odsto novca obezbijedio je “Karitas”, dok je ostatak uložilo Ministarstvo prosvjete i nauke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari