Rekonstrukcija škola i Opšte bolnice u Pirotu 1Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota Foto: Z.Panić

Nastavlja se saradnja Grada Pirota i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Srbije. Rezultat ove saradnje je i rekonstrukcija zgrade OŠ “Sveti Sava“ koja je u toku. Rok za završetak radova u ovoj školi koja je dobila potpuno novi izgled je 8. april.

Prema rečima gradonačelnika Pirota Vladana Vasića, do sada je u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, urađeno nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, ali se planiraju novi.

U OŠ “8. septembar posle rekonstrukcije škole treba da se uradi još deo fasade, toaleti i dvorište. To nije mala predračunska vrednost. Iznosi 45 milina dinara. U planu je i izgradnja fiskulturne sale u školi Mladost” koja je takodje rekonstrisana. Reč je takodje o velikom finasijskom i infrastrukturnom projektu. Gotova je projektna dokumentacija za kompletno uredjenje zgrade Gimnazije. Prve neke procene govore da će za ove obimne radove u Gimnaziji biti potrebno oko dva miliona evra. Osim glavne zgrade škole , radiće se i pomoćni objekti, dovoište, kompletne instalacije. Reč je o zgradi koja je pod zaštitom države. Nastavlja se i uredjenje kanala Rogoz“, kaže za Danas Vasić.

Rekonstrukcija škola i Opšte bolnice u Pirotu 2
Gimnazija Pirot
Foto: Danas

 

Prema njegovim rečima, planirano je da do kraja godine u rekonstrukciju zgrade Opšte bolnice bude uloženo izmedju tri i četiri miliona evra za energetsku sanaciju ovog objekta.

Ovi radovi podrazumevaju kompletno uredjenje fasade zgrade bolnice, krova, stolarije… Na ovaj način će ova zgrada energetski biti bolja nego sada. U drugoj fazi radiće se projekat za uredjenje unutrašnjosti zgrade a za to će biti potrebno tri puta više sredstava nego za uredjenje enterijera zgrade“, kaže Vasić.

Vasić dodaje da u saradnji sa Filijalom NSZ i Ugovornom okružnom privrednom komorom Pirot organizuju i obuke za zanimanja koja se traže na tržištu rada.Iz Komore je najavljeno da obuke za šivače počinju 15. marta.

Stiže i LIDL

Svoju radnju u Pirotu uskoro otvara još jedan renomirani trgovinski lanac. Radovi na izgradnji objekta LIDL-a počinju ovih dana.

Prema najavama plan je da se objekat LIDL-a u Pirotu otvori u novembru ove godine.Ono što je dobro kad je LIDL u pitanju je što će se podići konkurencija na lokalnom tržištu i stvoriti mogućnosti da i lokalni dobavljači plasiraju svoje proizvode. Ono što je još bitnije je što će se u ovoj oblasti gde su niske plate podići konkurencija u zapošljavanju“, kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari