Nedavnim asfaltiranjem Ulice Vuka Karadžića radovi na ovoj ulici ušli su u završnu fazu. Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković obišao je radove i tom prilikom istakao da je odluka da se radovi na ovoj ulici preuzmu od Javnog preduzeća za izgradnju Opštine Gornji Milanovac i u cilju uspešne, efikasne i zakonite realizacije, povere Opštinskoj upravi Opštine Gornji Milanovac, bila sasvim ispravna i opravdana, saopštila je Informativna služba kabineta predsednika opštine.

Radovi na rekonstrukciji dela ulice Vuka Karadžića započeti su krajem 2014. godine od strane Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac. U toku izvođenja radova izvršena je zamena kišne kanalizacije u planiranoj dužini dok je zbog nedostatka finansijskih sredstava asfaltiran samo deo trase, što je na terenu dovelo do velikih problema kako za stanovnike ove ulice, tako i za normalno i bezbedno odvijanje saobraćaja, posebno prilikom kišnih i snežnih padavina.

Imajući u vidu značaj ove saobraćajnice i frekvenciju njenog korišćenja, na predlog predsednika opštine, na sednici Opštinskog veća održanoj 24. avgusta 2015. godine, odobreno je pet miliona dinara iz sredstava razvojne zajednice, a posao poveren Opštinskoj upravi. Nakon toga izvršena je izmena Finansijskog plana Opštinske uprave, izmena Plana javnih nabavki i pokrenuta javna nabavka krajem avgusta meseca. Kao najpovoljnija ponuda po oceni stručne komisije, izabrana je ponuda preduzeća „Ratko Mitrović Construction“ iz Čačka sa kojim je i zaključen ugovor o izvođenju radova, a radovi su započeti 5. oktobra 2015. godine. Vrednost radova iznosi 3.586.569,60 dinara sa PDV-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari