U beogradskom hotelu M, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, u naredna dva dana održava se međunarodni sastanak urologa eksperata u rekonstruktivnoj urogenitalnoj hirurgiji.

Ovaj peti po redu, izuzetni događaj organizuju fondacija „Sava Perović“ i i KBC „Dragiša Mišović-Dedinje“, u čijem će se operacionom bloku, u tri operacione sale istovremeno izvoditi najsloženije rekonstruktivne urogenitalne operacije.

Putem TV linka, u direktnoj vezi, operacije će u kongresnoj sali BW Hotela M pratiti više od 250 eksperata i urologa različitih profila iz čitavog sveta, koji će tokom tri dana imati priliku da vide i nauče komplikovane operacije koje će izvoditi naši i vodeći svetski stručnjaci. Ovaj međunarodni događaj po drugi put se organizuje u našoj zemlji kao memorijal akademiku Savi Peroviću, u znak sećanja na njegov izuzetan rad i doprinos rekonstruktivnoj urogenitalnoj hirurgiji, i kao inspiracija za nova dostignuća u ovoj komplikovanoj hirurškoj disciplini o kojoj se u javnosti malo zna i retko priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari