Dva najveća pljevaljska kolektiva Rudnik uglja i Termoelektrana Pljevlja tokom 2011 godine ostvarili rekordne rezultate. Rudnik uglja je svoj plan ispunio još 8. decembra, a Termoelektrana je godišnji plan ispunila 14. decembra, tako da je sav rad poslije tog datuma prebačaj plana.


Na sjednici Odbora direktora Rudnika uglja održanoj na isteku 2011. godine ocijenjeno je da su kapitalni projekti i ostvareni rezultati u periodu najdublje svjetske ekonomske krize i nezapamćenog sušnog perioda u regionu ostvareni prije svega zahvaljujući dobro osmišljenoj i besprijekorno vođenoj poslovnoj politici Odbora direktora i radu menadžmenta u kompaniji.

Povodom rezultata koji su postignuti, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja mr Predrag Bošković je uputio čestitku radnicima Rudnika uglja i građanima Pljevalja. „Neka nam posebno služi na čast to što smo u teškim ekonomskim uslovima i prilikama u kojima se našla i naša država Crna Gora, na najbolji način pokazali i dokazali da smo i kao kolektiv i kao ljudi bili i ostali ozbiljna, respektabilna i društveno odgovorna kompanija, koja zbog svog ponašanja i rezultata koje ostvaruje i ono što pruža okruženju, zaslužuje puno poštovanje i respekt šire društvene zajednice“, između ostalog piše u čestitci Boškovića.

U Termoelektrani Pljevlja, takođe bilježe rekordne rezultate. Nakon planiranog zastoja u radu i obavljene takozvane „zimske njege“ Termoelektrana je priključena na mrežu pretposlednjeg dana 2011 godine u prijepodnevnim časovima. U toku zastoja koji je trajao od 23 do 29. decembra odrađene su sve planirane aktivnosti kako bi Termoelektrana nesmetano nastavila rad do aprila, kada će se obaviti redovni godišnji remont.

Prema riječima direktora Termoelektrane Luke Jovanovića, izvršene su sve planirane aktivnosti koje su u međuvremenu evidentirane kao neophodne, kako bi se nastavio nesmetan rad do redovnog remonta koji će trajati oko tri mjeseca. Jovanović je istakao da su imali velikih problema zbog jakih mrazeva koji su iznosili i do 13 stepeni ispod nule, ali da su uprkos tome uspjeli da sve završe na vrijeme i priključe se na elektro mrežu. Jovanović je napomenuo i da su tokom zastoja Termoelektrane, nadležni u Rudniku uglja imali vremena da na svojim postrojenjima odrade sve što je neophodno, tako da su na deponiju dopremljene dovoljne količine uglja za nesmetan rad Termoelektrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari