Rektorka o odluci o doktoratu Malog: To je akademska stvar, nije bilo političkih pritisaka

Ostavite komentar


  1. Nije problem o plagijatu vec o tome ko je izdao diplomu i potvrdio doktorat. Ovim cinom se potvrdjuje da fakulteti nisu kompetemti dfa daju diplome i zato treba neko da odgovara, pocev od fakulteta pa sve do univerziteta. Izgleda da se na tim fakultetima izdaju diplome i po babi i po stricevima. Da sam na mestu Sinise Malog tuzio bih fakultet i ceo univerzitet za uvredu casti civeku dali diplomu a nakon pet godina se predomislili valjda im je toliko trebalo da procitaju rad.

    1. Roko, problem jeste u procesu plagiranja! Dakle ako znate da ste iskoristili tuđu intelektualnu svojinu bez naznaka to je plagiranje. Nema prostora za politizaciju. Samo pokušaji mešetarenja.

    2. Sinisa Mali treba da cuti i da da ostavku posto je on taj koji je smuljao da prodje doktorat misleci da to niko nece otkriti. Siguran sam i da je malo i podmazao tako da em sto je plagirao verovatno je iplatio. Naravno komisiju i mentora koji su ucestvovali u celoj prevari treba smeniti i izbaciti sa fakulteta kao necasne ljude.

    3. Neka
      Uzmu pare od svojih vecitih studenata, dosta su ziveli na racun poreskih obveznika. Treba proveriti diplome i političara iz opozicije koji su otkrili toplu vodu. Demokratska stranka i G 17 + su puni naucnika i falsifikatora. Lopovi

    4. Naravno da nite bilo političkih pritisaka na tebe od strane SzS-a,ali para je bilo i to podeblja koverta,jer je prvo trebalo razmotriti i žalbu,pa tek onda,ili reći da je plagijat,ili da nije…ovako…

  2. Zar nije politički pritisak kada predsednik Vučić izjavi da je pročitao doktorat i da je odličan i to pred odlučivanje etičke komisije . Ili kada se zna da Siniša Mali treba da odluči koliko će sredstava dodeliti iz budžeta Beogradskom univerzitetu samo par dana posle odluke etičke komisije ! ?

  3. Samo reci , ko te je iz opozicije zvao da ti kaze kakvo resenje treba da se donese . Reci javno i olaksaj dusu i pred Bogom i narodom

  4. Džabe, vođa je rekao da je to politički i sada svi pačići mali ponavljaju to, kao navijeni!

  5. Svaka cast rektorki ali ako je mislila da ce mafija na vlasti da ih ostavi na miru da se bave akademskim stvarima grdno se vara nazalost.
    Univerzitet ne postoji u vakuumu i mora se reci da oni koji plagiraju akademske radove nemaju moralno pravo da obavljaju javne funkcije a kamoli ministarske. To mora da prevali preko usta akademska elita bez obzira na sve pritiske jer je to jedini nacin da spase i sebe i drzavu od ovakvih.

  6. Došla časna rektorka u poziciju da dokazuje aksiom,
    a to se gospodo nazadnjaci polupismeni – ne dokazuje.

  7. Podrška za rektorku i BU. Ne dajte da vas uvlače u svoje podle manipulacije. Vi i BU ste iznad tih ljudi bez ikakvih osobina,znanja i kredibiliteta. Samo hrabro,glavu gore a na njih se ne obaziritdm BU je nadživeo mnoge,pa će i njih. Pas laje,vetar nosi.

  8. Sinisa Mali je pokazao znanje. Ako sud utvrdi da doktorat plagijat onda …
    FON je nekat bio delilac diplome direktorima da zadrze funkciju odnosno zanimanje. Delili su diplome direktorima ako mu sredi neki posao.
    Dabi se uzdigao FON morao da poziva izvanredne student da doktoriraju da bi
    ispunili „bonus“ sa doktorima. Mnoge njihove diplome su sluzile da zadrze
    direktorsku mesto a diploma.el.inzinjera su radili jer I have imalo malo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.