Rektorka pozvala na poštovanje autonomije Univerziteta u odlučivanju o doktoratu Malog

Ostavite komentar


  1. Kakve su ovo igre sa datumima? 11.11. je neradni dan, sto znaci, valjda, da je rok istekao danas? S druge strane, skracivanje procedure bitno narusava ceo proces. FON je imao rok do 26.10, i nije ispostovao rok. Onda je prihvaceno da to bude i 28.10. Da li ce rok od 15 dana od urucenja Odluke strankama u sporu biti ispostovan, ili se samo otvara dobar prostor da UB ubrzo izgubi upravni spor, i da se sve vrati na pocetak? Ko kakvu igru ovde igra?

    1. To je pravo pitanje: ko ovde za koga igra? Ukidanjem prava da se stranke zale u roku od 15 dana od dana kada im je Odluka urucena zna se da ce poces biti vracen na ponovno razmatranje u upravnom postupku. Cemu onda sve to? Zasto se proces vodi tako traljavo? Namerno ili ne!?

  2. Gospodjo rektorka! Akademski je kasniti 15 minuta. Ali i to je akademski ako se retko desava. NIJE akademski odugovlaciti jedno BANALNO pitanje vec petu godinu. Zemlje koje jesu „akademske“ resavaju takve stvari u roku od par meseci, a kada su u pitanju osobe od znacaja, u roku od ODMAH. To sto Beogradski Univerzitet (BU) radi je subverzija drustva. Vi (BU) ste saucesnik u kreiranju danasnje stvarnosti Srbije. A ta stvarnost nije nimalo „akademska“. Stoga je vase sadasnje pozivanje na vasu „autonomiju“ zapravo najsmesnija/najotuznija strana vaseg proglasa. Vi (BU) ste tu autonomiju potrosili vasim pasivnim necinjenjem, BEZANJEM od „akademske“ odgovornosti. Ali, kod nas su poznate uzvisene parole „nije srpski cutati“, i znamo kako to u Srbiji izgleda na delu. Ja bih dodala „nije AKADEMSKI cutati“, ali opet svi vidimo kako to u Srbiji izgleda. Zato, gospodjo rektorka, vreme je da BU zacuti i odradi posao koji otaljava vec previse. Dozlogrdili ste (BU) time i svevisnjem i narodu. Uradite sta cete uraditi, samo vise okoncajte taj „predmet“. Posledice vasih odluka snosimo/snosicemo svi kao drustvo. A istorija ce zapamtiti ko je donosio kakve odluke.

    1. Ja sam još pre nekoliko meseci imao veoma sličan komentar, samo je bio oštriji i sa više kritika upućenih rektorki, nije bio vulgaran ni najmanje, ali nije objavljen. Zašto, zna administrator, ili ne zna? Nije ni bitno. Rektorka i BU su glavni krivci za nastalu situaciju, a naročito rektorka. I sada poziva na autonomiju BU! Pa imali ste autonomiji toliko godina pa niste stvar isterali na čistinu. Šta hoćete posle autonomije, državu ili možda stolicu u UN? Prestanite više da se brukate, sebe zavaravate, ne nas. Ako ne možete da izdržite pritiske vlasti i savesti, zna se, ostavka. Svi ste vi jako pametni, imate diplome, nećete ostati bez hleba. Niste vi u poziciji da otkrivate toplu vodu i rupu u saksiji, već da sačuvate lične obraze i obraz BU. Ponoviću vam. Sram vas bilo. Sramite se vaše profesije, vaših diploma, vaše etike i vašeg morala. Sramite se vaše mladosti. Sramite se pred vašom decom, jer će vas ona pročitati i prezreti. Od čega vi pravite rašomonijadu tolike godine? Šta vi hoćete ali ne smete da kažete, već sve vreme držite vodu u ustima? Šta vi to krijete od sebe, ne od nas? Mi znamo. A vi? Znate i vi. I zato, sram vas bilo.

      1. Apsolutno podrzavam komentar. Ovo sto BU radi je prava akademska sramota! Cemu sve to i za koga u stvari „radi’ BU? O kakvoj autonomiji je ovde rec?!

      2. Ovde jedino pritiskaju 15 studenata i par profesora pretnjom da će blokirati rektorat.To se zove ucena. Uz to 3 stručne komisije su rekle da je doktorat validan

    1. Rektore postavlja SLUŽBA. A Služba je pažljivo izabrala i diktatora i „opoziciju, vladike, direktore državnih firmi, sada i upravnike zgrada…Mafijaška hobotnica se širi.

  3. Gde je tu autonomija kad rektorka poziva na pritisak javnosti da se sa stručne strane proceni da li je doktorat ovo ili ono.Tu ima podosta politike

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.