Bezidejna predstava Crvene zvezde na Islandu može da bude samo poziv na oprez uoči trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sledeće nedelje. Crveno-beli odigrali su nerešeno sa IB Vestmanejom i zahvaljujući pobedi na Marakani od 2:0 prošle nedelje izborili su plasmen u dalje takmičenje, a ono što treba da brine kako trenera Slavišu Stojanovića tako i igrače je nepovezana igra sa kojom u trećem kolu protiv ukrajinskog Černomoreca neće imati velike šanse.


IBV – Crvena zvezda 0:0

Stadion: Hesteinsvolur. Gledalaca: 500. Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija). Žuti kartoni: Krneta, Kovačević, Kasalica (Crvena zvezda), Simonds, Hrejdarson, Gudjonson (IBV). Crveni karton: Mihajlović (Crvena zvezda).

IBV: Džejms, Gudjonson, Garner, Olafson, Sigurbjornson, Torstejnson (od 74. Hrejdarson), Gudmundson, Maveje, Džefs, Bergson (od 63. Simonds), Torvardson (od 80. Spir).

Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Krneta, Mladenović, Milijaš, Pečnik, Vešović, Kovačević, Ninković (od 67. Savićević), Kasalica (od 86. Milivojević), Dauda (od 61. Mihajlović).

 

Uoči ovog duela pričalo se o napornom putu koji su vicešampioni Srbije morali da pređu do duela sa IB Vetsmanejom, ali to ne sme biti opravdanje za lošu igru. Sam početak utakmice davao je naznake da će Zvezda zatresti mrežu domaćeg tima u nekoliko navrata, ali kako su minutu isticali tako je srpski tim igrao sve lošije. Najveću šansu za gol propustio je Miloš Ninković u 26. minutu kada je izašao sam pred golmana Džejmsa, ali zbog ishitrenog šuta nije doveo svoj tim u vođstvo. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, kao ni do sredine drugog kada su fudbaleri favorizovanog tima shvatili da im se ne piše dobro iako im rezultat ide u korist, te je tenzija rasla sve više. Neraspoloženje na terenu rezultiralo je isključenjem Stefana Mihajlovića koji je za samo 15 minuta zbog nesmotrenih startova zaradio dva žuta kartona u 75. minutu, a posle njega crveni karton dobio je i trener Stojanović zbog oštrih protesta kod glavnog arbitra meča, Ištvana Kovača. U najboljem svetlu prikazao se golman Boban Bajković odbranivši čini se nepostojeći penal Gudmundsonu u 78. minutu, zbog navodnog igranja rukom Jovana Krnete.

Zvezda sledećeg četvrtka gostuje Černomorecu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za prestižno takmičenje.

Stojanović: Nedopustivo loše

– Ne želim da tražim alibi u lošem suđenju niti u dugom putu koji smo prevalili, već kažem otvoreno da je igra bila ispod očekivanog nivoa. Činjenica je da smo igrali nedopustivo loše. Prošli smo u narednu rundu, ali to nije prvi utisak sa današnjeg susreta, već naše slabo izdanje. Ubuduće nam se ovakve i slične greške ne smeju ponavljati, jer možemo biti debelo kažnjeni – izjavio je trener Stojanović posle meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari