S obzirom da je na proizvodnoj termoenergetskoj jedinici, bloku B2, u Termoelektrani „Kostolac B“ prevremeno otpočeo ovogodišnji remont, to je uticalo i na promenu plana remonata na osnovnoj rudarskoj mehanizaciji angažovanoj na iskopavanju uglja na Površinskom kopu „Drmno“ koji je inače bio planiran za septembar ove godine.


Kako bi uskladili remontne aktivnosti, koje se sprovode na bloku B-2 sa poslovima na investicionoj opravci rudarske mehanizacije koja je angažovana na ugljenom sistemu kopa „Drmno“, od prošle nedelje otpočele su i remontne aktivnosti na delu osnovne rudarske mehanizacije i opreme koja je angažovana na BTD odnosno ugljenom sistemu Površinskog kopa „Drmno“. Obzirom na vreme, reč je o skraćenom remontu dela rudarske mehanizacije koja je angažovana na iskopavanju i preradi uglja. Na ovu temu razgovarali smo sa Zoranom Miloševićem, direktorom Površinskog kopa „Drmno“. -Na Površinskom kopu „Drmno“ biće remontovan deo osnovne rudarske mehanizacije i to: bager „Sch Rs-800“ i bandvagen „BRs-2400“. U ovom periodu biće odrađeni i poslovi na drobilani Površinskog kopa „Drmno“ i to na kombinovanoj mašini „PKM-2“ sa pripadajućim transporterima T-3 i T-4 kao i remont objekata u zgradi drobilane. Radovi će biti završeni u septembru ove godine, kako je to i ovogodišnjim planom remontnih aktivnosti na kopu „Drmno“ i predviđeno.

Na remontu bagera „Sch Rs-800“ i bandvagenu „BRs-2400“ angažovani su radnici elektro i mašinske službe Površinskog kopa „Drmno“, što znači da remont sprovodimo sopstvenim snagama. Kada je reč o poslovima na postrojenjima drobilane za remont kombinovane mašine „PKM-2“ , T-3 i T-4 i objekata u zgradi drobilane izvođači radova su takođe radnici elektro i mašinske službe kopa „Drmno“, uz pomoć radnika „PRIM“-a i „Kosovo-Obilića“. Pomenute remontne aktivnosti započele su 23. juna, a prema planu svi radovi treba da se završe u prvoj polovini jula, tačnije 8. jula, rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari