Renovirana klinika "Dr Laza Lazarević" 1Foto: Beoinfo

Ministri Zlatibor Lončar i Aleksandar Antić i gradonačelnik Siniša Mali posetili su danas renoviranu kliniku „Dr Laza Lazarević“, u koju je investirano 2,5 miliona evra.

Lončar je naglasio da sada postoje svi neophodni uslovi da pacijenti dobiju maksimalnu negu i sve što je potrebno kako bi se oporavili i vratili normalnom životu i svojim porodicama, prenosi Beoinfo.

Lončar je rekao da je urađen pilot projekat za prevenciju i skrining depresije, po svim procenama vodeće bolesti kod nas u narednih nekoliko godina.

Antić je istakao da se radi o projektu koji Srbija i Grad Beograd rade uz podršku Vlade Švajcarske.

Projekat ima tri segmenta, jedan je energetska rehabilitacija i rekonstrukcija klinike, drugi je energetska obnova OŠ „Olga Petrov“, a treći izgradnja kombinovane toplane za dobijanje električne toplotne energije na bazi biomase, objasnio je Antić.

Švajcarska donacija je 7,7 miliona evra i oko 970.000 švajcarskih franaka. Grad Beograd je učestvovao sa 1,5 miliona evra, rekao je Antić.

Mali je rekao da je politika Grada da se najveća pažnja poklanja onima kojima su pažnja i briga najpotrebnije.

Objekti su pre tri godine izgledali potpuno drugačije i bili u katastrofalnom stanju. Zamenjena je kompletna stolarija, urađena izolacija, sređena fasada, ali i sve ono što omogućuje bolju negu pacijenata, kao i zaposlenima, koji obavljaju veoma težak i odgovoran posao, da rade u pravom okruženju, rekao je Mali.

Projekat obnove klinike „Dr Laza Lazarević“ u Padinskoj skeli obuhvatao je kompletnu rekonstrukciju dotrajalih i oronulih objekata – zamenu prozora i spoljne stolarije, termoizolaciju, bojenje fasade, zamenu krovnih konstrukcija, kao i zamenu hidrotehničkih, termotehničkih i elektroenergetskih izolacija, prenosi Beoinfo.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari