Zajedničkom akcijom opštine Novi Bečej i javnog preduzeća “Komunalac” renovirana je školska kuhinja u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Bočaru. Reč je o saniranju u kome su zalepljene podne i zidne pločice. Miloš Zvekić, direktor JP „ Komunalac“ kaže da su se potrudili koliko god su mogli da u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbede materijal za radove. Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je da je ovo još jedan primer, da i bez velikih sredstava mogu da se urade značajne stvari.

Novina u Bočarskoj školi je i moderna fono laboratorija koja će služiti za učenje stranih jezika, a za koju su sredstva obezbedili pokrajina i opština Novi Bečej. Pokazalo se da prošlogodišnje ulaganje kojim je sistem školskog grejanja unapređen bio potez koji je doneo uštede za grejanje od 40 odsto.

– Ono što se planira u narednom periodu je nabavka novog nameštaja za kuhinju. Takođe smo nabavili i smart televizore za učenike, za svaku učionicu i dva nova kompjutera. Očekujemo da nam stignu novi rekviziti i oprema za salu fizičkog vaspitanja, objašnjava Tatjana Šutka, direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“, Bočar.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari