Profitabilnu kompaniju čine ljudi koji su motivisani da svojim radom doprinesu njenom uspehu, istakao je Aleksandar Obradović, generalni direktor EPS-a, na održanom skupu u PD “TE-KO Kostolac”.

Na prezentaciji u Kostolcu navedeno je da će se sve proizvodne kompanije pripojiti JP Elektroprivredi Srbije do 1. jula 2015., a suštinska integracija i statusna promena u Akcionarsko društvo predviđena je da se uradi do 1. jula 2016. godine. Kako je istakao direktor Obradović, EPS se jedino kao integrisana kompanija može pojaviti na tržištu 2017. godine kada će važiti garantovano snabdevanje.

Do sada je izmenom Statuta i osnivačkih akata izvršeno unapređenje upravljanja, zatim će uslediti sprovođenje statusnih promena i organizacionih usklađivanja, uspostavljanje prava svojine, procena vrednosti kapitala kompanije i kao završni deo promena statusa iz Javnog preduzeća u Akcionarsko društvo, prenosi portal kostolačke kompanije. -Želimo da stvorimo ambijent gde će znanje, stručnost i posvećenost u obavljanju posla biti prepoznatljivi i na taj način obezbedimo dobre poslovne rezultate”, rekao je Obradović objašnjavajući ciljeve i značaj predstojećih promena, a napredovanje u karijeri na osnovu stručnosti i dobro plaćeni zaposleni su samo neki od ciljeva do kojih se može stići reorganizacijom kompanije.

Transformacija kompanije u jako integrisano preduzeće sa ustanovljenom odgovornošću po vertikali omogućava profitabilno i efektivno poslovanje, a samim tim i opstanak na tržištu. Predstavljena je i buduća struktura EPS grupe, uz pomoć članova Izvršnog odbora i to Dragana Jovanovića, izvršnog direktora za proizvodnju električne energije, zatim Zorana Rajovića, izvršnog direktora za distribuciju električne energije i upravljanje distributivnim sistemom, Aleksandra Surle, izvršnog direktora za za korporativne poslove i Tomaža Oreščiča, izvršnog direktora za snabdevanje električnom energijom.

Radni timovi za realizaciju procesa reorganizacije su već formirani i kako je istakao Dragan Jovanović, izvršni direktor za proizvodnju struje, menadžeri iz PD „TE – KO Kostolac“ su uključeni u njihov rad. Zaduženje stručnjaka je da naprave dobru organizacionu šema za Kostolac, koji jedini u ovom trenutku u EPS-u ima zatvoren tehnološki proces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari