Na poslednjoj sednici Privremenog organa u Babušnici doneto je rešenje o obrazovanju Privremenog organa u Mesnoj zajednici Babušnica. Predsednik Privremenog organa Ranko Janković kaže za naš list da mandat aktuelnom rukovodstvu ove mesne zajednice traje poslednjih 15 godina.

Kad će izbori

– Preciznih informacija o tome kada će biti raspisani lokalni izbori nemamo, ali ako se poštuje slovo Ustavnog zakona, raspisivanje lokalnih izbora u Srbiji treba očekivati do kraja godine.

Na poslednjoj sednici Privremenog organa u Babušnici doneto je rešenje o obrazovanju Privremenog organa u Mesnoj zajednici Babušnica. Predsednik Privremenog organa Ranko Janković kaže za naš list da mandat aktuelnom rukovodstvu ove mesne zajednice traje poslednjih 15 godina.

Kad će izbori

– Preciznih informacija o tome kada će biti raspisani lokalni izbori nemamo, ali ako se poštuje slovo Ustavnog zakona, raspisivanje lokalnih izbora u Srbiji treba očekivati do kraja godine. Dakle, i u našoj opštini u kojoj je SO raspuštena krajem novembra prošle godine i imenovan privremeni organ, treba očekivati lokalne izbore na kojima će građani birati nove organe lokalne vlasti – kaže Janković (DS).

– Prema informacijama koje imamo, u septembru 2003. godine je obrazovan Privremeni organ koji je bio u obavezi da sprovede izbore do decembra iste godine, ali to nije urađeno. Odlukom o mesnim zajednicama privremeno rukovodstvo ne može da bude više od godinu dana – kaže Janković.
Posle nedavnog sastanka sa rukovodstvom grada Niša i JKP Naisus o rešavanju problema vodosnabdevanja u opštini, u Babušnici je formirana komisija koja će zajedno sa komisijom grada Niša pokušati da reši problem, star 27 godina. Na čelu Komisije je Ranko Janković, a članovi su Nebojša Radovanović, načelnik Opšte uprave, Vladan Savić, načelnik Odeljenja za privredu, urbanizam i građevinarstvo, Negosava Kostić, načelnik Odeljenja za vanprivredne delatnosti, finansije i opštu upravu, Vladimir Mišić, direktor Komunalca i Mile Kostić, glavni inženjer u Komunalcu’.
– Zadatak naše komisije je da, u saradnji sa komisijom grada Niša i Naisusom, radi na rešavanju tog problema kako bi se konačno stavila tačka. Jedan od tih problema je prebijanje i otpis duga, kako bi se posle toga krenulo ispočetka. Inače, babušničko JK Komunalac za utrošenu vodu niškom Naisusu duguje oko 32 miliona dinara – kaže Janković.
Predsednik Privremenog organa u ovoj opštini naglašava da je od Ministarstva za infrastrukturu stiglo obaveštenje da je Babušnici odobreno šest miliona dinara za završetak radova na kupališnom kompleksu u gradu.
– To što je prilikom boravka u Babušnici ministar Velimir Ilić obećao, sada i ispunjava – rekao je Janković.
On je dodao da je na jednoj od sednica Privremenog organa usvojena izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana opštine koja podrazumeva izgradnju budućih gasnih stanica u Babušnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari