Rešenje Višeg suda u Valjevu: Četnički komandant Nikola Kalabić opet rehabilitovan

Ostavite komentar


  1. Hocete li sad da prenesete svedocenja o zlocinima za koje je kriv recimo Penezic?

  2. I ovo je srbija, ovo, ovo je pravda, sudstvo, ove zemlje, gde se daje nekom,,pametnjakovicu,,da ispravlja nesto, sto se ne moze ispraviti,..ratni zlocinac ubica, se rehabilituje,.dno dno dna, ali imanje imanje ko zna kako je steceno,.ubistvima,otimanjem, sve u svemu dno, stoga nema vise pravo niko u srbiji sa spomene nista u vezi hrvatske, dok ne ocisti svoje ,dvoriste,..nema

  3. Samardzic jos jednom na sudu pokopao sve te razne istoricare koji stalno nesto tvrde, tvrde, tvrde, al nikako da potvrde. A novinari Borb.. pardon Danasa po starom pisu samo tvrdnje jedne strane. Kad se dodje do ovih tema, cini mi se da se ponasate kao Informer i Alo kad pisu o bilo cemu, jedino ste kulturniji i sto je svakako veliki plus.

  4. Neverovatno je da se Srpski sud bavi bradatim koljačima od pre 80 godina dok istovremeno ignoriše slučajeve od kojih nam se raspada zemlja.

  5. Najbolje da ime novine promenite u “borba” ili “komunist” Kad ste pisali o ubistvu 100.000 srba (bez sudjenja) posle dolaska okuparora 1944 u Srbiju sa “cvenom armijom”?

  6. A onda se čudimo šta rade Hrvati sa rehabilitacijom ustaštva. Nema mnogo razlike.

  7. I mene bi u srbijici rehabitovali možda padne i neki spomenik ili bar mural, heil

  8. Viši sud u Valjevu u cilju doslednosti verovatno kao sledeći korak sprema i rehabilitaciju Hitlera.

  9. Kako radikalsko-četničku bandu nije sramota! Ako tako nastave biće zla! Mangupi su izgubili kompas.

  10. Ko god da je ovaj narod delio, politički, verski ili bilo koji drugi način, ne zaslužuje ni ovakav tekst u novinama, a kamo li rehabilitaciju.
    Kad to budemo shvatili, možda nam sutra bude bolje.

  11. Kalabica je trebalo rehabilitovati, izdao je i predao Drazu partizanima – to nije mala stvar.

  12. posle ovoga više nemamo pravo da kažemo išta hrvatima kada rehabilituju ustaše.

  13. Srbija pociva na antifasizmu koji su provodili cetnici. To je kao da hitler rjesava jevrejsko pitanje na human nacin

  14. Trebalo bi raspustiti sud u Valjevu . Ne moze? E pa kad moze ova rehabilitacija, sud ne treba vise da pljuje po neduznim zrtvama tog zlocinca! Razlaz i gubitak gradjanskih prava i prava na rad. Ima li to? Pa u Srbiji sve moze da bude!!!

  15. Alal vera braćo srbi sve vam je oprošteno , sad će krenut preispitivanje i poništavanje haških presuda…nema mira samo jako…

  16. Dokumentaciju “ pisma“ posle rata 1945 godine pisala je UDBA. To svi znaju i to je istina.

  17. Kada ćete da prestanete da zovete RAVNOGORSKI POKRET,kada se nikada tako nije zvao za vreme rata ravnogorski pokret je nastao 90tih.,,,

  18. Braćo nacifašisti na okup! Uz pesmu himne „Ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće“

  19. Čestitam Valjevskom sudu na značajnom koraku u deboljševizaciji Srbije. 
    Meni je trebalo 11 godina da rehabilitujem dedu  koji čak nije (zbog tuberkuloze) ni bio pod oružjem. 
    Nadam se da viša sudska instanca neće i ovog puta napraviti grešku kao prethodni put.

  20. O četničkim zločinima se odavno sve zna. Njihove zasluge u antifašističkoj borbi, poput spašavanja nekoliko stotina savezničkih pilota, se negiraju ili vrlo retko pominju. S druge strane o komunističkim zločinima se malo govori. U romanu Save Bankovića „U predvorju pakla“ opisani su užasni zločini komunističkih vlasti od kraja
    ’44 i kasnije.

  21. Danas je list tzv opozicije, a Novosti, Informer ili Politika su listovi koji podržavaju vlast.
    I jedni i drugi pišu jednako glasno protiv Jugoslovenske vojske u otadžbini. Nema i nije bilo demokratije u Srbiji. Samo su se smenjivale različite frakcije komunista, Ličani, Crnogorci, Bosanci Kosovari. Svi oni generali i vojvode su stvoreni od DB-a. Sve one vođe opozicije su deca oficira i komunističkih funkcionera.
    Srbija nije imala šansu.

  22. Glupo da se partizani i ustase za iste stvari izvlace, ionako nam na ovom svetu zivotima najvise upravljaju zlocinci.

  23. Na forografiji koju ste isekli vidi se americki pukovnik McDowell kako poklanja svoj pistolj Kalabicu ’44. Verovatno zbog saradnje sa Nemcima. Isti je posle rata napisao knjigu „Streljanje istorije-kljucna uloga Srba u Drugom svetskom ratu“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.