Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković postavili su u srijedu kamen temeljac za novi objekat dječjeg vrtića u ulici Lenke Jurišević u Bijelom Polju, čiju izgradnju će finansirati Vlada Crne Gore i Opština Bijelo Polje.

Ovaj objekat će biti završen u roku od šest do dvanaest mjeseci, a njegova vrijednost je oko milion i dvadeset šest hiljada evra. Objekt će biti urađen na površini od oko hiljadu i trista kvadratnih metara i moći će da primi 200 mališana. Imaće modernu kuhinju i pokretnu trpezariju, koja sa holom može da se transformiše u prostor za izložbe i takmičenja. Imaće prostorije za triažne sestre i stručne saradnike, biblioteku, magacin, grejni pult i opremu za video nadzor. Predsjednik Opštine Žurić je kazao da će ovaj objekat riješiti problem naših najvažnijih sugrađana – najmlađe populacije, te da na ovaj način opština i država pokazuju posebnu brigu o budućim naraštajima.

– Objekat finansira Direkcija javnih radova Crne Gore, u partnerstvu sa Opštinom Bijelo Polje, uz segment koji će obezbijediti resorno Ministarstvo. Imaćemo još jedan objekat moderne funkcije i namjene. Prethodni objekat koji smo nedavno otvorili je po mnogo čemu specifičan, veoma funkcionalan i iznad svega lijep i kvalitetno urađen. Nadam se da ni ovaj projekat neće zaostajati po izgledu i funkcionalnosti za objektom u Pruškoj, rekao je Žurić. Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović je dodao da je Ministarstvo prosvjete zacrtalo reforme, a jedna od reformskih mjera je stvaranje što boljih, optimalnih evropskih uslova za učenje, boravak i rad mališana predškolskog uzrasta, đaka, studenata, nastavnika i profesora.

– Zato i pokušavamo da na teritoriji države stvorimo podjednake uslove za to. Bijelo Polje najbolji primjer i dokaz naše brige o građanima širom naše države i o tome kako se realizuje politika regionalnog razvoja. Ulaganje u obrazovanje znači ulaganje u znanje, razvoj i budućnost i napredak Crne Gore, kazao je Stijepović, a direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković je naglasio da su radovi na novom objektu vrtića u ulici Lenke Jurišević zapravo počeli prije desetak dana, rušenjem starog objekta.

– Izvođač radova na ovom objektu je IGP „Fidija“ iz Podgorice i vjerujem da ćemo najkasnije za godinu dana dobiti još jedan kvalitetan dječji vrtić u Bijelom Polju. Kroz Kapitalni budžet Vlada finansira još i izgradnju gradske kapele u Bijelom Polju sa preko 200. 000 evra, gradske saobraćajnice i lokalne puteve koje smo radili sa Opštinom u vrijednosti od oko 300. 000 evra, a do kraja mjeseca biće otvoren tender za potpunu rekonstrukciju gradske tržnice gdje će radovi koštati milion i po evra i finansiraće se u dvije godine kroz kapitalni budžet, kazao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari