Restorani u Nišu, ipak, organizuju doček Nove godine 1V.Torović

Većina poznatih restorana i kafana u Nišu ipak će organizovati doček Nove godine, uprkos, što su na znazi stroge epidemiološke mere uvedene zbog epidemije koronavirusa.

Danas je anketirao osoblje poznatih restorana, kafana i kafića, i većina nam je rekla da su ipak odlučili da Nišlijama ponude da u njihovim objektima dočeka 2022. godinu.

U kafani „Galija „priprema se doček, a Nišlije koje odluče da ovde proslave dolazak Nove godine moraće da plate 6.000 dinara. U ovoj kafani kažu da su potpuno spremni da ispoštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi.

I u restoranu „Meze“, takođe se, organizuje doček, samo što ovde karta za novogodišnju noć košta 7.000 dinara.

U kafani „Čairsko meze“ novogodišnja proslava po osobi staje 3.600 dinara.

U poznatom restoranu „Bolji život“ novogodišnji program će biti organizovan od 13 do 20 časova, kako „ne bi morali da vraćaju goste koji nemaju kovid pasoše“. Karta za ovaj dnevni doček Nove godine košta 5.500 dinara.

Kafana „Nišlijska mehana“, pak neće da organizuje doček, mada će 31. decembra normalno da radi do 20 časova kao i svakog dana.

Vlasnica kafane „Prase štrase“ Jelena Milošević kaže za Danas „da joj ne pada na pamet da organizuje doček“.

-Stalno sam na meti različitih ispekcija jer sam predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde. Sigurna sam da bi, kad bih organizovala proslavu 31. decembra, odmah poslali inspekciju da me kazni“, priča ona.

Vlasnici većine kafića u Nišu još nisu odlučili da li će baš organizovati proslavu u novogodišnjoj noći, ali se mnogi pripremaju za dnevni matine.

„Ono što je sigurno je da ćemo 31. imati žurku u toku dana, odnosno matine. Još ne znamo da li ćemo uveče organizovati doček, jer još pregovaramo sa bendovima koji bi svirali“, rekli su nam u klubu “ Julian Djupon“.

Predsednik Udruženja ugostitelja Niša Bojan Mitić, pak, kaže za Danas da prema njegovim saznanjima većina ugostiteljskih objekata, neće organizovati doček.

„Samo veliki restorani mogu da obezbede da jedan gost bude na četiri kvadratna metra, a tu su i kovid propusnice, koje gosti moraju da imaju posle 20 časova. Većina nas je odlučila da zbog velikih troškova ove godine ne organizujemo proslavu 31. decembra“, kazao je Mitić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari