Restrikcije vode na plus 40 stepeni: Zašto presušuju vodoizvorišta?

Ostavite komentar


  1. “Do 2030. će se protok vode u Srbiji smanjiti 40 %. U Beogradu je sada voda 6 puta zagađenija no pre.“ (Goran Rodić)

  2. Свако зло у свом корену има – грех. Све остало су само карике у ланцу узрока и последице од греха до испаштања карме за почињени грех. А ова луда сатанистичка западна цивилизација обилује гресима и слави их.

  3. To ne treba da čudi jer je skroz logično. Ono što treba da nas brine je to što će taj trend da se nastavi i pogoršava u narednim decenijama i onda treba da nam bude jasno da će se u ne tako dalekoj budućnosti i ratovi voditi za vodu. A sada se vratimo na goruću temu danas u Srbiji, rudnik litijuma, kome dnevno trebaju hiljade tona vode uz realan rizik da zagadi i one tokove koje ne uspe da isuši. Ne postoji cena i garancija na koju treba da pristanemo jer se bukvalno radi o opstanku naroda na ovim prostorima ili će biti neke nove seobe i opet ćemo tamo negde biti stranci.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.