Od sinoć, i u naredna tri dana, Piroćanci će u Narodnom pozorištu moći da vide predstave gostujućih pozorišta, a sve u okviru obeležavanja jubileja, 65 godina rada i postojanja te ustanove.

Direktor pozorišta Gradimir Filipović rekao je da je gostovanje tri beogradska pozorišta zamišljeno kao smotra malih formi. – Naša ideja je da od ove godine pa nadalje naše pozorište bude domaćin Festivala malih pozorišnih formi – kaže Filipović.

Sinoć je pozorišna publika mogla da vidi predstavu „Jasmin na stranputici“, rađenu po tekstu Ljiljane Lašić u režiji Vladimira Lazića, a u izvođenju beogradskog Teatra „Slavija“ iz Beograda. Danas je na repertoaru komad Mirjane Bobić Mojsilović „Suze su OK“, u režiji Milana Karadžića, koji izvode glumci beogradskog Zvezdara teatra. Narednog dana biće izvedena predstava beogradskog Narodnog pozorišta „Zagonetne varijacije“ Erika Emanuela Šmita u režiji Božidara Đurovića. Revija se završava 6. novembra kada nastupaju glumci pirotskog pozorišta komadom „Sastanak na vrhu“ Roberta Dejvida Mekdonalda u režiji Lilijane Ivanović. Tokom novembra glumci pirotskog Pozorišta igraće i osam predstava koje su na repertoaru ovog teatra. – Naše pozorište i dalje je sa najmanjim profesionalnim ansamblom, sa samo osmoro glumaca. Svih ovih godina uprkos povremenim krizama, nismo prekidali rad – kaže Filipović. Posle nedavne premijere komada „Kome dadomo Koviljku“, publika će videti i predstave koje su veoma gledane. To su „Izbiračica“ Koste Trifkovića, „Sastanak na vrhu“, „Veliki dan“ koji je rađen u koprodukciji sa teatrom iz Vraca u Bugarskoj, „Vragolije“, „Mentranpaž“, „Pigmalion“ i dečju predstavu „Kalamandarija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari