Revolucionarni način učenja, lečenja i razvoja 1

Onkologija i biotehnologija sfere su izuzetnih dostignuća i primerci najdinamičnijih oblasti medicine. Rapidno i konstantno povećanje broja obolelih od malignih oboljenja zahteva recipročan porast u broju stručnjaka i inovativnosti u prevenciji, dijagnozi i terapiji.

Susretom farmacije, medicine i informacionih tehnologija na navedenim poljima formirana je B. Cell – platforma, u vidu aplikacije i veb-sajta, namenjena studentima biomedicinskih usmerenja i stažerima. Predstavlja brz, jednostavan i savremen način informisanja, podizanja svesti i upotpunjavanja stečenog znanja mladih eksperata, ali i svih zainteresovanih. Platforma nudi mogućnost elektronskog učenja i pruža relevantne i najnovije naučno potkovane vesti sa fokusom na onkologiju. Korisnici imaju pristup edukativnim materijalima, kao što su naučne publikacije, online časopisi, predavanja, pretrage klasa kancera i terapija, ali to nije ono što je izdvaja.

Specifičnost projekta je što motiviše korisnike da ih za angažman na platformi prepoznaju i nagrade fakulteti, kompanije, budući poslodavci i partneri. Rešavanjem kvizova znanja i informisanosti, mini poslovnih i kliničkih studija, diskusijama i volontiranjem, korisnici prikupljaju hipotetičke „superćelije“. Mogu da ih iskoriste posetama farmaceutskim kompanijama, odlaskom na stručna predavanja, seminare ili pak ostvarivanjem prava na stručnu praksu. Za osnivanje ovog projekta zaduženi su upravo studenti, uz pomoć partnera B. Cell-a, društveno odgovornih kompanija, kao i određenih katedri Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta. Platforma je lansirana 27. februara i dostupna je svim zainteresovanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari