Režim se trudi da začepi usta narodu

Više od 400 umetnika i saradnika podržalo građanske proteste u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Neki mediji su vise naklonjeni vlasti, a neki opoziciji, i prakticno svi mogu da kazu ono sto zele .

    1. Apsolutno ste u pravu. Mislim da se više insistira na ugroženosti nekih sloboda, dok se „iza brda“ valja nešto sasvim suprotno, što nema veze niti sa slobodom govora niti sa bilo kakvim drugim slobodama. Najveći broj demonstranata je nezadovoljan svojom ekonomskom situacijom. Demoinstriraju uprkos tome što su svesni da se ta ekonomska situacija ne može popraviti na ulici već samo svojim teškim i mukotrpnim radom kao i štednjom u svim vrstama potrošnje. Samo se na taj način, na jedan duži vremenski period, postaje udedjeno i ekonomski rentabilno društvo u kome se može živeti bez velikih briga, bez trzavica i haosa. Ovako, menjajući sve ostalo, osim sebe, jedan problem menjamo za još veći problem i upadamo u još veća g…a.

  2. Raduje me podrska umetnika i profesora , to mnogoma uliva nadu da su promene uvek moguce.
    Zanimljivo je da se pojavljuju konfuzije u javnisti na temu protesta i pokreta koji ih iniciraju .
    Vecito traganje masa za novim vodjom , ili pak da pridodam lokalni termin
    “ Vozdom “ ce nas ponovo odvesti u neke stranputice , te ovaj je glumac i psuje , te onaj je komunista ili mnogo je mlad …
    Ako trazimo novog Vucuca “ dzaba nam poso “ , boljeg od ovog nema , ali nema ni goreg !
    Oslusnimo sta koja grupa ili ako vec mora biti licnost govori i procenimo svojom , narodnom pamecu da li nam to licno odgovara . Sve drugo je samo jahanje po propagandi .
    Da postanemo vec jednom civilizovani svet gde su ideje vodilje a ne licnosti koje su skoro uvek , po pravilu kvarljiva roba !

  3. A kako to da vama glumcima nisu smetali namesteni konkursi u kulturi i ocajna situacija sa srpskom kinematografijom, niste ni zucnuli. Sigurne plate glumaca i profesora koje imaju od poreskih obveznika bile su izgleda dovoljne da se cuti. Pa upravo je to dovelo do ovakvog stanja, svi ste odgovorni pomalo. Ono sto je najgore je da se ti bivsi opet pomaljaju u masi setaca, a govornici im nude vodjstvo, kao dajte program. Zar to ne izgleda providno? Molim da mi se najzad objavi komentar ako ste imalo nezavisni. Inace cuvam sve cenzurisane komentare u posebnom folderu i to cu vam nabijati na nos kada vam ovi opet zajasu gradjane svojom verzijom ‘demokratije’.

  4. A što se ovi stariji nisu bunili sedamdesetih i osamdesetih ….tada je bila jedna partija i sistem gde niko nije smeo da pisne a sve im bilo lepo…a sad mogu da pričaju šta god hoće a nema demokratije…paradoks, zar ne?

    1. O čemu ti pričaš? Sigurno si rođena posle Titove smrti pa sve znaš kako smo mi živeli u jednopartijskom komunističkom sistemu. Mnogo, mnogo bolje i slobodnije nego što ti misliš. Ovo danas u Srbiiji nije dostojno života čoveka u 21. veku. Neko u komenataru reče da tragamo za drugim vođom i da nećemo ništa promeniti na ulici. Niti nam treba drugi vođa niti to možemo protestima promeniti. Treba nam država u kojoj nećemo ni znati ime predsednika jer živimo dobro, u kojoj će vlada učiniti sve da narod lepo i dobro živi od svog rada, a slobode govora i izražavanja se onda i podrazumevaju.

  5. Gorica je divna glumic, izuzetno postujm njen rad, velika su dela i za nje, petljanje sa politikom joj nije potrebno!

    1. Slažem se s Vama, gđo ministarka, Gorica je sjajna glumica, ali to o čemu govori nije „petljanje u politiku“, kako Vi kažete, reč je o nečemu mnogo vrednijem od politike, a to je borba za DOSTOJANSTVO I SLOBODU, u to se Gorica „petlja“, ako baš insistirate na tom izrazu.

  6. Ej čuj ovo “da ne budu deo krda“…pa ne znam ja ko je šeta kao krdo po Bg-u i ostalim gradovima i traži ostavku voljom građana izabranog predsednika !!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.