Rezultati ankete: Većina protiv gradnje gondole na Beogradskoj tvrđavi

Ispitivanje portala Danasa

Ostavite komentar


  1. e zato režim neće dozvoliti referendum nego će da šalje „superdeke“ da provociraju. samo ovaj zadnji umesto da izazove incident on ga sam napravi. nisu im naprdnjaci dobro objasnili šta treba da rade : )

    1. Verovatno niste gledali kompletan snimak, već samo onih 9 sekundi. Da ste gledali dužu verziju videli bi da huligan juri i psuje starijeg čoveka koji je išao u kupovinu. Podržavam anketu i rezultate ankete na portalu Danas jer je najobjektivniji. Posle ove ankete može se pokrenuti građanska inicijativs za raspisivanje referenduma u gradu Beogradu za zabranu izgradnje gondole.

    2. Ovaj bahati i lopivski rezim ce sigurno pasti; a prva stvar koju nova vlast treba da uradi je da napuni zatvore sns/sps i julovcima!!!!

  2. Vas sajt nije merodavan.To je vasa interna anketa,ali je zato naslov bombast.Nek se uradi referendum u Srbiji pa omda pisite.To sto nekome iz Sapca smeta gondola to je za Beogradjane minorno.Gondole ce biti na radost gradjana Beograda i gostiju iz inostranstva.

    1. Referndum u Srbiji?? A ne SAMO u BG-u gde se ta prokleta zicara i gradi?? Objasnite to malo…

    2. Referent u Srbiji za izgradnju gondole na Kalemegdanu je glupost…gondola nikako nece biti na radost Beogradjana….a na radost „Beogradjana“ koji su u Beograd dovedeni da bi glasali za ovu vlast…sigurno hoce…a o kojim gostima iz inostranstva pricamo… turisti iz Bugarske ?

      1. Bogami DS je za izbore 2008 dovodio pune autobuse da glasaju gde trebaju i kako trebaju,ali to se malo zaboravilo. Ovde se poziva na hapsenje SPS-JULovaca,a taj SPS je bio dobar 2008,pa gospodo pola JULa podobnih su usli u DOS,morate da promenite politiku ovo ce samo srozati ugled opozicije.

    3. Kojih turista? Onih što su „fascinirani kič rasvetom i jelkom“ ? A na radost Vesića, braće Vučić, Malog i njihovih „novčanika“.

  3. Ovakav nacin nasilnim putem je ZLOCIN a sto je i karakteristika vlasti SNS u Beogradu i Srbiji – OTIMACINA. Turci su dobili svoje za ZLOCINE, valjda ce kletva stici konacno i sns sa AV.

  4. Razulareni i partokratizovani neoliberali, stvorivši „potaman“političku klimu kodifikuju svoju političku moć u svim segmentima naših života, čineći da netržišni,nekomercijalni i demokratski rakurs posmatranja „gotovo onemogućuje da uopšte postoji“.
    Imaju svojevrsnu opsesiju prema netržišnim snagama a ovakvu vrstu brutalne, invazivne „operacije“ obavljaju kroz ekonomski i politički ali ne manje i kroz kulturni sistem..
    Uz to se „kalemi“ izrazito nipodaštavanje demokratije i društveno kretanje zasnovano na rasizmu i nacionalizmu koji se guši u netrpeljivosti.
    Stanovništvo se „odvraća“ od informacija i javnih foruma, bez kojih nema učešća u osmišljenom odlučivanju.
    Dakle, mantra aktuelne vlasti – „profit iznad svih ljudi“omogućava drvosečama da gradjanstvo „postavi na svoje mesto“, inteligentna manjina se pozicionira kao „specijalizovana klasa“, odgovorna za formiranje zdravog javnog mnjenja, koje čine “ neuki i nenametljivi autsajedri“. Koje društveni menadžeri, novim tehnikama kontrole( čitaj -propaganda) voze trožičnim gondolama, s jedne na drugu stranu ambisa.
    „Sve za nas – ništa za druge“ jeste, što reče čika Adam Smit, “ odvratna maksima gospodara“.
    AV…AV… AV (onomatopeja laveža veselog kućnog ljubimca).

  5. Sledeći politiku predsednika Vučića, predlažem kompromisno rešenje: umesto gondole, napraviti ziplajn Kalemegdan-Ušće.
    Prvo, to je mnogo jeftinije od gondole jer ne troši struju, ima mnogo nosećih stubova od gondole i treba razvući samo jednu, eventualno dve tanje sajle.
    Drugo za razliku od gondola, ziplajnova te dužine ima malo po svetu, pa će to garantovano biti turistička atrakcija, barem za one (malobrojne) koji će imati mooda da se spuste niz to.
    Treće, neće skoro nimalo narušiti okolinu i (verovatno) neće trebati da seče nikakvo drveće. A ionako je već posečeno…

    1. Ispravka: ziplajn ima mnogo MANJE nosećih stubova od gondole.

  6. Hteli gradjani ili ne, oni drva već posekoše i već su na pola posla..

  7. Ово је мишљење свих ваших читалаца (500), а шта ћемо са преосталих 2.000.000 становника Београда? Колико је то процената за? Маните се обмана, пишите истину, на основу реалних података. То би било као да ја напишем да је за гондолу 100% чланова моје породице, а што нас је двоје, нема везе!

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.