RGZ: Zloupotreba eŠalter katastra

Ostavite komentar


  1. Postovani,vlasnik sam privatne geodetske organizacije.Od utorka sam od stranaka primao zahteve za izdavanje listova nepokretnosti.S obzirom da sam preduzetnik,kao takav sam fiskalizovan i naplacujem svoje usluge i placam sve finansijske obaveze prema drzavi.RGZ od nas naplacuje pun iznos 1250din. za list nepokretnosti.Mi kao profesionalni korisnici,list stampamo,narezujemo,zahtev stranke stampamo,popunjavamo,skeniramo,elektronski potpisujemo.Da li neko stvarno misli da bilo koja geodetska organizacija u Srbiji poseduje magicne moci i stampa bez stampaca,ili je papir besplatan,ili koristimo komsijin internet,a delatnos obavljamo u poslovnom prostoru koji je besplatan.Raspitajte se malo zasto RGZ kao ustanova koja naplacuje svoje usluge nije fiskalizovan niti je u sistemu PDV.Takodje se raspitajte o zakonitosti taksi koje isti naplacuje od geodetskih organizacija da bi iste mogle da obave terenski deo posla.Sto se mene i mojih kolega tice,u gradu iz koga sam,u ponedeljak sve stranke vracamo u katastar.Mi ova ovlascenja nismo trazili.Ako je eusluga besplatna nek je sprovodi RGZ.

    1. potpuno se slažem sa Vama, kokega. Pri čemu nije spomenuto da pristup bazi RGZ-a imaju i advokati i notari, i da li je sugestija RGZ-a i njima da rade bez naplate.?

  2. Vise puta sam trazila pristup e salteru i nisu mi ga dali. Zato sam de obratila zastitniku gradjana. Ova fol briga za gradjane je deo licemerne igre da se nastavi sa postupkom prebacivanja drzavnih nadleznosti na privatni sektor.

  3. Ovi viču „držite vuka“ dok oni kolju ovcu. Meni je katastar tražio preko 80 hiljada dinara za list nepokretnosti za stan! Navodno je mnogo hipoteka na parceli pa LN ima preko hiljadu strana! Apsurd do apsurda!

  4. Žao mi je što imamo ovakve novinare i ovakav RGZ. Gde je druga strana priče? Kako je došlo do ovoga?
    Gde se kaže da je RGZ prebacio svoj deo posla na geodetske organizacije, a pri tom im ništa za to ne plaća i još im traži da rade besplatno?
    Gde je normalno da privatna organizacija ne naplaćuje svoje usluge?
    Niko ne menja cenu republičke administrativne takse, da se zna, već se naplaćuje usluga koja uključuje RADNIKA da podnese zahtev, objasni stranci, izda dokument, A TAJ RADNIK PRIMA PLATU. Pa odakle da dođu te pare?! RGZ ih svakako ne daje.

  5. Nigde ne spominjete advokate. I oni su dobili deo posla koje je radio RGZ. I oni vade listove nepokretnosti i kopije planova za stranke. I oni naplaćuju svoju uslugu dodatno na cenu takse. Što je i normalno, kao što treba da rade i geodetske organizacije. Eli eto, njih niko ne spominje i oni ne zloupotrebljavaju eŠalter.
    Da li ste znali da je usluga za podnošenje zahteva za konverziju sada moguća samo preko advokata? Da li znate da je taksa za to 320 dinara i stranke su ranije mogle same da podnesu zahtev u katastru? Da li znate da sada advokat naplaćuje tu uslugu 2000 dinara plus iznos takse od 320 dinara? A RGZ naziva geodetske organizacije nemoralnim.
    Ne smeju advokate da diraju, oni će da se odbrane, ali da ocrne geodetske organizacije to je u redu i to se može.

  6. A to sto su za vreme vanrednog stanja svi katastri bili zatvoreni, a radnici im primali pune plate! To je moralno jel da?

  7. Da li je moguce da niko ali bas niko nema pozitivno misljenje o radu rgz. Kako ta struktura rukovodeceg kadra jos opstaje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.