RHMZ upozorava na obilne padavine i nestabilno vreme: Upaljen crveni meteoalarm za ove delove zemlje 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Republički hidrometeorološki zavod upalio je crveni meteo alarm za područje istočne i jugoistočne Srbije zbog obilnih padavina koje se očekuju u tim delovima Srbije.

Danas na istoku i jugoistoku Srbije (naročito u Zaječarskom, Nišavskom, Pirotskom, Topličkom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, kao i na području Kosova i Metohije) očekuju se obilne padavine uz prosečnu količinu padavina od 30 do 60 /m2 za 24 sata, a na jugoistoku lokalno i oko 100 l/m2 za 24 sata, stoji u upozorenju RHMZ.

Vreme će danas biti pretežno oblačno i svežije mestimično sa kišom.

Zavod je izdao i upozorenje da će se na Dunavu nizvodno od Novog Sada i na Savi narednih dana vodostaji kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Toplici, Bjelici, Skrapežu, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima od 95 odsto neobezbeđenosti, odnosno približili su se biološkom minimumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari