RHMZ: Sutra ponegde sa kišom i pljuskom, krajem dana razvedravanje 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Sutra se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima uz više oblačnosti još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom.

Krajem dana prestanak padavina i razvedravanje u celoj zemlji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

U Beogradu sutra promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 17, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

U četvrtak se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska. Zatim do ponedeljka sledeće nedelje razvedravanje i postepeno toplije vreme dok će samo u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, padati kiša.

Od utorka ponovo promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu:

Očekuje se nešto povoljnija biometeorološka situacija. Izvestan oprez se savetuje osobama sa varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, smanjene koncentracije i pospanosti mogu biti izražene i u jačoj formi. Neophodna je pažnja u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari