RHMZ konačno objavio vest koju svi čekaju: Prognozirano slabljenje jakog toplotnog talasa, a danas će biti i kiše 1Foto:(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Nastavlja se jak toplotni talasa i danas u Srbiji, ali, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), tokom dana u brdsko – planinskim predelima istočne, zapadne i jugozapadne Srbije biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Prema istim informacijama, za sutra je najavljeno slabljenje toplotnog talasa, ali uz povećanje nestabilnosti.

„Do kraja sedmice veoma toplo sa maksimalnom temperaturom danas (17.08.) od 37 do 41 stepen, a sutra (18.08.) od 33 do 38. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda“, navode u RHMZ.

Prema njihovim prognozama, početkom naredne sedmice promenjivo i još nestabilnije, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar.

RHMZ konačno objavio vest koju svi čekaju: Prognozirano slabljenje jakog toplotnog talasa, a danas će biti i kiše 2
Foto: Printscreen

„Maksimalna temperatura u manjem padu, ali će biti sparno i dalje toplo – kretaće se u intervalu od 29 na severu i zapadu, do 36 na jugu i istoku.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari