Vremenska prognoza za danas: Kada nam stižu nepogode? 1Foto: Pixabay/ FelixMittermeier

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao upozorenje na grmljavinske nepogode na području Srbije. Kako navode uslova za jak pljusak, grad i olujni vetar biće kasnije posle podne i uveče na severozapadu Srbije.

U tom delu naše zemlje na snazi je žuti i narandžasti meteoalarm, što znači da vreme može da bude opasno.

„Žuti meteoalarm znači da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, objašnjavaju na sajtu RHMZ.

Vremenska prognoza za danas: Kada nam stižu nepogode? 2
Meteoalarm za 31. maj Foto: meteoalarm.rs

Sa druge strane, narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno, odnosno prognozirane vremenske pojave su takvog  inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i da budu opasne po ljude i životinje. Iz RHMZ savetuju obazrivost i redovno informisanje o detaljima očekivanih meteoroloških uslova od nadležnih državnih službi.

Prema najavama meteorologa i u ponedeljak nas očekuju nepogode. Iz RHMZ upozoravaju da će taj 3. jun biti najnestabilniji dan u narednom periodu i da će uslova za grmljavinske nepogode biti i u ostalim regionima u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari