Vremenska prognoza: RHMZ upozorio na obilne padavine, kakvo nas vreme očekuje narednih dana 1Foto: K. Bondžulić/Danas

U Srbiji danas kišovito vreme. Vremenska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda ukazuje na obilne padavine, zbog čega su upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm, što znači da vreme može da bude opasno ili je opasno.

Kako navode iz RHMZ, u toku jutra više padavina se očekuje na severu i zapadu, a u drugom delu dana na jugu i jugoistoku Srbije uz prosečnu količinu od 10 do 30 mm, lokalno do 40 mm.

Vremenska prognoza: RHMZ upozorio na obilne padavine, kakvo nas vreme očekuje narednih dana 2
Foto: RHMZ

Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a samo će pre podne na jugu i istoku zemlje biti suvo.

“Ujutro i pre podne duvaće umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slabljenju do kraja dana. Najviša temperatura od 16 na severozapadu do 27 stepeni na jugoistoku Srbije”, navodi RHMZ.

Vremenska prognoza: RHMZ upozorio na obilne padavine, kakvo nas vreme očekuje narednih dana 3
Foto: Radmila Marković/Danas

Vremenska prognoza do kraja sedmice

Za vikend (05 – 06.10.) se, prema najavama meteorologa, očekuje i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlje, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak (07 – 08.10.) pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu (09.10.) novo prolazno naoblačenje s kišom, pokazuje vremenska prognoza RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari