RHMZ objavio kakvo nas vreme očekuje do sredine septembra? 1Foto: Radmila Marković/Danas.rs

Prema najnovijim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u Srbiji se nastavlja veoma toplo vreme. Manji pad temperature, kako navode, očekuje nas u petak.

„Danas i sutra (04. i 05.09.) pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 32 do 37 stepena Celzijusova, a uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde na zapadu i jugu Srbije. U petak će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno pa se očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura u manjem padu, ali će i dalje biti toplo – maksimalne vrednosti u većini mesta od 30 do 32 stepena“, navode iz RHMZ.

Prema najavama meteorologa u subotu se lokalni pljuskovi očekuju još ponegde u Banatu, na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima, dok će u ostalim krajevima biti duži sunčani intervali.

Za nedelju prognoziraju pretežno sunčano i ponovo veoma lepo vreme. Maksimalne dnevne temperature ići će od 30 do 35 stepena, a krajem dana u košavskom području jugoistočni vetar biće u pojačanju.

I naredne nedelje slična vremenska prognoza.

„Biće promenljivo, povremeno kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom, a početkom sedmice u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar (košava). Maksimalna temperatura od 28 do 31 stepena“, najavljuju iz RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari