Jedna od najatraktivnih manifestacija „Somborskog leta“i ove godine će biti kuvanje ribljeg paprikaša na centralnom gradskom trgu. Večeras od 20 sati na centralnom gradskom trgu riba (šaran) će krčkati u 310 kotlića, isto toliko ima stolova, sa osam do deset sedišta. Riblji paprikaš će večerati više od 3.

Jedna od najatraktivnih manifestacija „Somborskog leta“i ove godine će biti kuvanje ribljeg paprikaša na centralnom gradskom trgu. Večeras od 20 sati na centralnom gradskom trgu riba (šaran) će krčkati u 310 kotlića, isto toliko ima stolova, sa osam do deset sedišta. Riblji paprikaš će večerati više od 3.000 posetilaca, a izvesno je da će biti još toliko znatiželjnika koji će obići ovu manifestciju i osveženje potražiti u nekom od susednih lokala. Takmičari će uplaćivati po tri hiljade dinara, a oni koji se neće nadmetati za trofej „Somborskog kotlića“ platiće 2.500 dinara. Za taj novac obezbeđeno im je pet kilograma ribe (šarana), ložište, drva i sto. Tri najuspešnija takmičara u kuvanju ribljeg paprikaša biće nagrađena, a predviđene su nagrade i za najbolje aranžirani sto, za najveselije društvo, za najstarijeg i najmlađeg takmičara. Veselje, uz muziku – somborske tamburaše i Gocu Tržan, potrajaće do ranih jutarnjih sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari