Ribnikar traži od Politike da izvrši presudu i ime te porodice vrati na naslovnu stranu lista

Ostavite komentar


  1. Možete li da istražite šta se dešava sa tužbom koju je Politika podnela protiv Narodne biblioteke Srbije zbog koje su svi brojevi do 1941. godine sklonjeni sa sajta Biblioteke, a javnost ostala uskraćena za pravo kulturno blago?

  2. Onog dana kada su vlasnici stranci sklonili imena osnivaca Ribnikara, sa datumima kada su herojski poginuli u borbi protiv neprijatelja, Politiku sam prestao da kupujem. Iz principa.

    1. Meni su neprijatelji komunisti koji su nam zapalili kuću i sve što smo imali, oduzeli nam svu zemlju širom exYu koju su moji preci dobili od dinastije Karadjordjević.
      To su isto nastavili da rade i kasnije…
      Parodija je da su uvek i isključivo mene svi stavljali da budem na svim proslavama sa tim „narodnim“ „herojima, a sa Jarom najviše.

      1. I meni su krivi din. Karadjordjevic i komunisti koji su delili siroke ruke imovinu i zemlju-njive u Banatu, tamo su moji preci ziveli 1318 , pre Kosovske Bitke.

    2. Zaglavlje lista je promenila gdja Ljiljana Smajlovic! U eri vladavine antikomuniste V.Kostunice. Gospodja koja sve onako fino, da se ne vidi, seje mrznju vec decenijama.

    3. Ribnikare nisu sklonili Nemci, već profesionalni Srbi kojima su smetali Slovenci.

  3. Pravda je spora, ali dostižna. Ja sam svojevremeno, odmah pošto su izmenili logo, uputio oštro pismo direktoru i upravnom odboru, protestvujući što je iz loga uklonjeno ima dva srska diov-junaka, praće Ribnikar, palih u odbrani Srbije od Austrougarskog zavojevaa u dva dana za redom. Naravno, bahati, nisu me udostojili odgovora. Sada sam i ja, kao i mnogi neznani čitaoci, doživeo satisfakciju. Njima večna slava i zahvalnost srpskog naroda, a nama zadovoljstvo da ih ponovo vidimo u logou, gde i pripadaju.

  4. Pročitao sam obe presude i ne mogu da shvatim kako je drugostepeni sud utvrdio postojanje predmetnog autorskog dela? Potpuni je pravni nonsens da je autor spornog dela, čovek koji je preminuo pre nastanka istog. Žalosno je da sudovi u ovako osetljivim stvarima donose nezakonite , kontradiktorne odluke, koje služe da zadovolje privatne interese pojedinaca .

  5. bio sam vrlo neprijatno iznenadjen i tuzan i ljut na gospodju Smajlovic kad je skinuto ime osnivaca ‘Politike“ iz kog razloga i kojim pravom je to moglo? vrlo mi je drago sto se zaglavlje na naslovnoj strani vraca i cestitam na presudi.

  6. Svaki dan je kupovana Politika u mojoj kuci ,to znam od kada se nisam ni rodila kao i dosta njenih nedeljnih izdanja , onih nekadasnjih , moj deda pa otac a onda i ja smo je donosili kuci do 2017 godine , od tada vise se ne kupuje i tih poslednjih godina se kupovala vise iz navike. Ima divnih novinara u tim novinama, ali nesto tu ipak nije kako treba , kao da svako vodi neku svoju licnu politiku i to mu se moze i da nikome ne mora da odgovara nti ima neko ko bi proveravao sta se radi u tim novinama , tu se vise ne vodi Politikina politika a nema ko ili ne sme niko da zaposlenima kaze sta je dobro sta nije dobro , kao da su oni koji treba da se brinu o svojim novinama upali u neku ucmalost , nema zivosti , mada imaju i dalje , ali sve manje, dobrih novinara i oni ih i vade . Na nesto se reaguje sa velikim zakasnjenjem ili se uposte ne reaguje , tamo nije postavljen direktor kako treba, drze coveka kao VD koliko vec godina , ni to nije u redu , uglavnom nije sto je bila , jedino Citulje su ostale iste ili slicne , cak ni oglasi nisu kao sto su bili a po oglasima se vidi koliko neka novina vredi . Tu su nekada bili oglasi u koje se verovalo . Sada ih nema , ili nesto sasvim malo . Steta , Politika ipak bila novina bez primesa palanackog nacina rada pojedinih svojih zaposlenih a ne moze se reci zbog sacice takvih da cela Politika nije sto je bila , ima ih i koji vrede i koji jos odrzavaju tu novinu na nekom nivou .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.