Divlja deponija u Kuzminu na inicijativu samih meštana uklonjena je pre dve godine. Potom je na istom mestu, iskopom zemlje za obližnju ciglanu formirana veštačka akumulacija. Novonastalo jezero poribljeno je šaranom, a Udruženje ribolovaca Big fiš iz Kuzmina u cilju očuvanja ribljeg fonda podnelo je inicijativu da se u blizini jezera izgradi bunar.

Divlja deponija u Kuzminu na inicijativu samih meštana uklonjena je pre dve godine. Potom je na istom mestu, iskopom zemlje za obližnju ciglanu formirana veštačka akumulacija. Novonastalo jezero poribljeno je šaranom, a Udruženje ribolovaca Big fiš iz Kuzmina u cilju očuvanja ribljeg fonda podnelo je inicijativu da se u blizini jezera izgradi bunar. Radovi na izgradnji bunara koji će omogućiti dotok sveže vode i kiseonika u jezero su u toku.
Milan Babić, član Udruženja ribolovaca Big fiš kaže da je ova investicija izuzetno značajna jer će omogućiti pecarošima iz Kuzmina da nesmetano uživaju u ribolovu.
– Ovo može da se shvati i kao ekološki projekat koji će umnogome doprineti zaštiti okoline – smatra Babić, i najavljuje niz akcija, poput sadnje novih sadnica, kojim će ovaj prostor dodatno biti oplemenjen.
Prema rečima Dragana Božina, potpredsednika Saveta mesne zajednice Kuzmin, bušenjem bunara biće očuvan riblji fond.
– Za meštane ovog naselja je značajno to što su dobili izuzetan prostor za odmor i rekreaciju – naglasio je Božin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari