Rio Tinto reagovao na saopštenje Biološkog fakulteta

Ostavite komentar


  1. Odlična Konstatacija RIO Tinta, pa ako je već tako izvolite i kopajte u Nemačkoj koja je mnogo bogatija sa Litijumom nego Srbija ! ! ! MARŠ IZ SRBIJE ! ! !

  2. Rio Tinto, ne zelimo kopanje u Srbiji. Dzabe demantujete, osporavate….SVE STD KORUMPIRALI, a mi verujemo SANU, Bioloskom dakultetu, Dr Tidtic, Djordjevic, Dr Sanji….i da, NECETE KOPATI.

  3. Ovi su ljudi zaista snašli. Bilo koja relevantna nepristrasna institucija da da mišljenje oni imaju odgovor da sve to obore.
    Sve podseća na situaciju kada u školi bezobrazan učenik ima odgovor na sve.

  4. Mars sa Drine. Necete kopati jos milion saopstenja da sastavite i ceo SNS da angazujete da vas zastupa

  5. Ova obracanja javnosti su glupa. I oni sto ih ne interesuje rudarenje pocece da mrze Rio Tinto. Zbog cega Ovo rade?

  6. Nećete kopati ma koliko se trudili.Javnost počinje da shvata da vam je Vučić i sns nešto obećali zato ovakvi panični nastupi vlasi i njihovih ulizica.

  7. Ide patka ide guska, sva Evropa treba ozbiljo da shvati, da će pre zemljina kugla prestati da se okreće, nego što će RIO TINTO kopati ovde, MARŠ IZ NAŠE SRBIJE ! ! !

  8. Nije javnost u zabludi , vi ste belosvetske bitange , prevarangi i uništitelji života . Marš iz Srbije vi i vaši promoteri

  9. „…sastavni deo daljih koraka su terenska istraživanja. U planu su dodatna istraživanja …“
    Kakva sad „istraživanja“, kad im je dozvola za istraživanje istekla, pre dve godine?

  10. A zasto sada rio sava poziva bioloski Fakultet sa ostane partner na projektu a sve vreme u ovom saopstenju iznosi informacija da sa takvim stavom bioloski Fakultet dovodi javnost u zsbludu? Ajde sad…

  11. Hoće li neko ova g**** da istera iz ove drzave?.Zar oni misle da su jači od države i naroda i da je njihov stav važniji i njihov interes? Da li se još neka firma u Srbiji ovoliko nasilnicki ponašala? Ova država zajedno sa njenom zemljom predstavlja vlasništvo naroda koji ovde živi! I narod je jasno rekao – gubite se odavde i taj informacioni rat sa narodom i novinama i fakultetima i svim drugim institucija vodite negde drugde! Gubite se odavde!!!!

  12. Osilili se hohštapleri. Videli od glavnog lobiste recept. Bolje da odete iz Srbije nego da stvari krenu u nekom drugom pravcu.

  13. Znači, hoćete mišljenje eksperta samo ako misle kao vi? Mrš, ološu nedoučeni, profitom hipnotisani!

  14. Cak i Megatrend, koji je izgubio akreditaciju, ima duzi staz od Bioloskog fakulteta. Toliko o kredibilitetu saopstenja i zakljucaka

  15. Garancije Rio Tinta za zaštitu životne sredine i nekakvi EU standardi su pravi cinizam i ironija.
    Postavlja se pitanje ekonomičnosti tog projekta što se Srbije tiče. Za Srbiju je to mizerna zarada 5% provizija predstavlja manje od 1% srpskog BDP. To je oko 26 miliona €ura, za upoređenje je 2,7 milijarde je Vučić dao za Rafale. Te pare bi Jadarski zemljoradnici zaradili na trećinu planirane Rio Tintove površine za rudnik, zaradili sa izvozom kupusa ili krastavaca. Samo Kokanović proizvodi 1 milion litara mleka, da ne pominjem i ostale.
    Svima je ta računica jasna, samo Vučiću, iz znanih razloga nije. Šolc mu je mnogo važniji od srpskog naroda. Bez zemlje nema opstanka naroda i nacije. Sveži primer je Kosovo. Tako da Rio Tinto zajedno sa vašim Vučićem dalje prste od Jadra. Ostavite ljude na miru.

  16. Koje poređenje? Baš RT dovodi javnost u zabludu.
    Porediti i izjednačavati most, bolnicu, put sa rudnikom litijuma na naseljenom, plodnom, poljoprivrednom zemljištu ispresecanom nadzemnim i podzemnim vodama i jalovištem između dve bujične reke malo je mnogo, najblaže rečeno.
    To se nikako ne može izjednačavati i stavljati u istu ravan.
    Nema kopanja.

  17. Otišao Vučić u Podrinje da ubeđuje i laže narod, da je za njih bolje, da svoju rodnu zemlju prodaju strancima i da kopaju otrovni litijum, nego da obrađuju svoju rodnu zemlju i hrane srpski narod. Scenario komične podle predstave sa palačinkama, poseta mlekare, škole, itd. sve sa ciljem dobijanja saglasnosti za prodaju njihove zemlje strancima. Zašto ne ode u posetu u Prokuple, Kruševac, Bujanovac, da tamo provede 7 dana ili na Kosovo kod onih koji su morali da idu da glasaju za njega. Imaju mnogo veće probleme od Jadrana, kojima sam predsednik pravi probleme. Podlost i bezobrazluk ovog čoveka nema granice.
    Umesto da ga pošalju u tri p.m. oni ga dočekuju kao da nije antipatriota i podli srbomrzac.

  18. Jeli ovo pisu komentare oni koji su vec prodali svoja imanja kao onaj Petkovic za oko 900 000 eura pa sada bi da otera RT?

  19. Gospodo iz Rio Tinta vama nije dosta sto su vam poznati Akademici SANU jos pre 3 godine rekli, NE iskopavanju Jadarita. Nije vam dosta sto i sam Bioloski fakultet ima stav da ne treba iskopavati Jadarit. Nisu vam dosta naucne studije o uticaju na zivotnu sredinu profesora, doktora nauka vi i dalje pevate istu pesmu. Zar ne primecujete da sve vise falsirate i da to sve manje lici na muziku za nase usi a vise lici na skripanje, cviljenje, cijukanje, rastimovani instrumenata i glasova. Okanite se vec jednom i prestanite da pricate kako ce sve biti u redu jer vi vodite racuna. Prvo nacin na koji biste radili do sada niste nigde radili, osim laboratorijski, sto znaci da nemate pojma sta ce ispasti kada pocnete da radite. Predlazem vam po ko zna koji put kupljenu zemlju iskoristite za organsku proizvodnju zaradicete vise para nego iskopavanjem Jadarita. Za ulozene novce u projekat tu ne racunam ako ste imali neke ne predvidjenje troskove i lepo na arbitrazu. I selite se. Ziveli

  20. @Mille66, ljubi ga majka pametnog cuo da se prica da je covek uzeo neke pare pa uvecava, prica je bila o 700.000 a vi digli sada na 900.000 a koliko cete da dignete do kraja? Da li ste vi bili licno prisutni kada je covek uzeo pare? Ako niste onda prestanite da pricate ono sto nije tacno ima takvih inace dosta ne morate i vi da im se pridruzite. Ziveli

  21. Rio Tinto projekte u fazi razvoja razvijanje u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj i prestanite da delujete kao neki manijaci Srbiju i narod u Srbiji. Marš iz Srbije zajedno sa korumpiranim političarima da vas ne vidimo više nikada. Nećete u Jadru kopati. Mi verujemo svojim poštenim i hrabrim naučnicima, a znamo i kakav je pustoš i nesreća ostala iza Rio tinta tamo gde je imao i ima rudnike.

  22. Rio Tinto projekte u fazi razvoja razvijajte u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj i prestanite da silujete kao neki manijaci Srbiju i narod u Srbiji. Marš iz Srbije zajedno sa korumpiranim političarima da vas ne vidimo više nikada. Nećete u Jadru kopati. Mi verujemo svojim poštenim i hrabrim naučnicima, a znamo i kakav je pustoš i nesreća ostala iza Rio tinta tamo gde je imao i ima rudnike.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. i 8. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.