Rio Tinto: Dragana Đorđević i autori izmenama priznali da njihov članak o projektu „Jadar“ sadrži mnoge netačne činjenice i greške

Ostavite komentar


  1. Svako sebi neka postavi pitanje
    „Da li bih živeo u okolini Jadra?“ Odgovor na ovo pitanje je i odgovor na pitanje „Da li sam za kopanje?“

  2. МАРШ брееее из СРБИЈЕ, нећете копати,нека вам врате паре које сте дали.Марш из СРБИЈЕ…..

  3. Ovi iz Rio Tinta, ni sami sebi ne veruju. Njihov izveštaj-rad je prezantovan u eminentnim stručnim časopisima i odbijen je zahtev da se povuče, od strane Rio Tinta.

  4. Jasno je da Rio Tinto menja svoje podatke od danas do sutra i to sve uz pomoc Irene Vujovic i ministarstva za zastitu zivotne sredine. Primera radi, kada je prosli put bio objavljen zahtev za obim sadrzaj , dakle pre nego sto je ukinut projekat jadar, ovo ministarstvo je donelo resenje o obimu i sadrzaju ukljucujuci koordinate istraznog polja koji je bio istaknut u zahtevu. Nakon sto je zavrsena javna rasprava na osnovu tih kooridnata izdato je pozitvno resenje o obimu i sadrzaju, a onda posle nekoliko dana doneli su novo resenje o ispravkama koordinata istraznog polja. Dakle, rade sta hoce a Irrrrena im dozvoljava da se bahate bas kao sto se i ona bahati.

  5. Vest treba da glasi-Rio Tintu treci put odbijen zahtev da se povuce clanak =rad Dragane Djordjevic objavljen u casopisu Scientific report-Nature kojim je detaljno obrazozena stetnost kopanja litijuma!

  6. Jesu uporni,modni,bahati imaju Vučiča za glavnog lobistu i sve to, ali nisu čuli za srpski inat.A proradio je itekako.Tako da NEĆETE KOPATI, a o Dr.Djordjević i ostalim stručnjacima možete da izmišljate laži do sutra

  7. Pa lepo neka RT ide u Nemacku, Francusku, Cesku, Finsku, Italiju, pa neka prvo tamo kopaju i zalivaju tonama sumporne kiseline…..pa da vidimo kako to izgleda…..

  8. Mars iz Srbije! Kopajte u Nemackoj , Francuskoj, Finskoj, a nas ostavite sa basim problemima, koje imamo na pretek i bez RT

  9. U svetu ozloglaŝena trovačka kompanija uzaludno pokušava da dokaže da su npr. predatori (tigar, lav, krokodil, gepard, i sl.) čuvari antilope, zebre, malih sisara itd. I kad “ demantuju“ analize stručnjaka, kojima je važniji moralni dignitet od svih para RT, uvek lupetaju jedno te isto. Verovatno zbog onih koji slabo pamte i brzo zaboravljaju. I skloni su i da veruju da je za 2 evra ( koliko bi im godišnje udelio RT ) vredno uništiti vodu- bitnu za opstanak pola Srbije. Plus zemlju, vazduh, ljude tj. Pretvoroti Srbiju u pustinju. Što su već pokazali da znaju. Na viŝe mesta na planeti.

  10. @Valjevac
    AV sigurno ne veruje a za AB – nisam siguran. Uzimajući u obzir smislenost njenih izjava.
    Najpribližniji istini je rokerski stih: „Mi smo ovde samo zbog para“. (A vi nam i dalje veruje)

  11. Dovoljno je potražiti radove dotični profesora sa Mašinsko g i Rudarsko-geološkog fakulteta, proveriti njihovu citiranost (isto kao i onih koji su se eksponirali u nastupima na TVu) pa da se shvati njihov kredibilitet i jačina! Nikakav! Nego su dobili novac, kao i RGF! Zato, neće kopati!

  12. A šta je sada ovaj Rio Tinto neka institucija nova u Srbiji ili šta tačno oni sada predstavljaju kada se stalno oglašavaju i raspravljaju sa svima?! Ili su postali deo neke izvršne vlasti, a da pri tome niko nije obavešten?!?!

  13. To mogu da lažu one koji se ne bave naukom i nemaju iskustva sa recenzijama i publikovanjem radova. Da je bilo toliko laži i naučno neutemeljenih činjenica rad bi bio povučen. S obzirom da nije povučen, znači da su bile u pitanju manje greške koje je bilo moguće ispraviti…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.