"Poljoprivreda neće imati problem ako Rio Tinto bude kopao": Martinović čitao studiju o litijumu, ne sme da oda ko je napisao 1Aleksandar Martinović Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović otkrio je na konferenciji preduzeća „Srbijašume“ da je čitao studiju o projeku Jadar, koju je uradio Poljoprivredni fakultet.

Kako tvrdi Martinović, studija je tajna i u njoj piše da poljoprivreda neće imati problem ako Rio Tinto bude kopao jadarit u Gornjim Nedeljicama.

Na pitanje N1 ko je radio studiju, Martinović kaže da to ne sme da oda, jer je studiju tražila jedna privatna kompanija.

Na pitanje da li je to kompanija Rio Tinto u Srbiji ministar poljoprivrede je ćutao.

„Razgovarao sam pre nekoliko dana sa dekanom Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu. Taj fakultet je napravio obimnu studiju, koja se odnosi na pedologiju u dolini reke Jadar, i nosi oznaku tajnosti, pa ne mogu da otkrivam detalje. Ali, ono što je suština, jeste da rudarenje jadarita neće imati nikakve štetne posledice po kvalitet poljoprivrednog zemljišta“, rekao je Martinović.

Martinović je rekao da veruje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer se pokazalo da nema greške od 2014. godine i najavio je da će Vučić uskoro izaći sa podacima koliko koštaju napadi na njega i Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari