"Ako se na dnevni red stavi izmena prostornog plana prilagođenog Rio Tintu krenuće opšta pobuna naroda": Slobodan Pajić pred početak sednice Skupštine u Loznici 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Predsednik organizacije Cerski pokret Srbije Slobodan Pajić izvio je FoNetu da očekuje da, ako se na današnjoj sednici Skupštine opštine Loznica na dnevni red stavi izmena prostornog plana, prilagođenog kompaniji Rio Tinto, krene opšta pobuna naroda, protiv „mafijaške vlasti koja planira uništenje Srbije“.

Prema nezvaničnim informacijama iz redova opozicije, dnevni red sednice bi trebalo da bude dopunjen tačkom o izmeni prostornog plana, čime se omogućava kopanje litijuma.

Pajić je ocenio da građani Loznice još sigurno nisu spremni na pobunu, ali da narod treba da zna da, ukoliko se usvoji taj prostorni plan, grad i opština više neće postojati, „biće toliko devastirani, uništeni i zatrovani, da u nekoj budućnosti neće postojati izuvor života“.

Ideja Cerskog pokreta Srbije je da se građani pitaju šta hoće, a šta neće. Ako građani Loznice hoće rudnik – dobiće ga, a ako ne žele – nema te sile koja će ga otvoriti, poručio je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari