Druga polovina 2014. godine za zaposlene u privrednom društvu „RIO“ bila je veoma uspešna. Od juna meseca, kada je na mesto novog direktora postavljen diplomirani ekonomista Filip Rakić, ovo društvo za rekultivaciju i ozelenjavanje zemljišta nailazilo je na dobro prihvaćene projekte i pozitivne reakcije.


Naime, pored mnogobrojnih priznanja na javnim događajima širom Srbije, za nešto više od mesec dana, radnici ovog privrednog društva uspeli su da izgrade i svečano otvore novi rasadnik ruža. Kakva je trenutna atmosfera u „RIO“ – u, da li je teško baviti se ovakvim poslom objašnjava nam Miloš Životić, jedan od zaposlenih koji se bavi održavanjem plastenika ruža.

Miloš Životić, iako je zadužen za nadgledanje ruža i instalaciju, jedan je od značajnijih zaposlenih koji kontroliše temperaturu u rasadniku.

– Zima ne škodi rastu ruža, jer uz pomoć računara može odrediti koja je trenutna temperatura u plasteniku. Tehnologija je toliko uznapredovala da sama instalacija može da „oseti“ kada je potrebno rashladiti ili zagrejati plastenik-objašnjava nam Životići dodaje da ovi poslovi nisu preteški, ali da zahtevaju mnogo vremena, pažnje i posvećenosti.

Na pitanje da li je došlo do nekih promena sa dolaskom novog direktora, Životić nam govori o napretku firme, boljem sarađivanju, kao i pozitivnoj atmosferi među kolegama. On se nada da će sve kolege zajedničkim snagama doprineti razvoju firme i otvaranju još radnih mesta za mlade. Pošto nam se približavaju novogodišnji praznici, Životić je uz širok osmeh svojim kolegama poželeo: da se nastavi sa negovanjem lepe radne atmosfere i rascvetanu 2015. godinu na svim životnim poljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari