Boško Ristanović, specijalista ginekologije, podneo je juče neopozivu ostavku na mesto direktora Opšte bolnice Užice, jer, kako je rekao „nije bio spreman na političke kompromise koje bi štetili toj ustanovi“.


– U ovom momentu od mene se očekuje takav nivo kompromisa sa politikom na koji nisam spreman, zato što smatram da bi to u stručnom smislu bilo na štetu ove kuće, a u moralnom na moju ličnu štetu, rekao je Ristanović, ali nije želeo da govori o tome da li je njegova ostavka posledica pokušaja predstavnika vladajuće koalicije u gradu da na važne funkcije u toj ustanovi postave svoje kadrove, ali i da zaposle ljude iz stranaka aktuelne vlasti.

– Ovo je moj lični čin i na mesto direktora sam došao kao nestranačka ličnost. Zainteresovanost političkih stranaka da kreiraju poslovnu politiku ove ustanove nije u saglasnosti sa mojim profesionalnim i moralnim opredeljenjima i u tome nisam želeo da učestvujem, dodao je Ristanović, koji je posle lokalnih izbora 2012. godine, kao nestranačka ličnost, izabran za odbornika URS, ali je odmah nakon toga podneo ostavku zbog profesionalnih obaveza koje je imao kao direktor bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari