Više od 24 hiljade navijača došlo je u nedelju posle podne da uživo isprati dolazak fudbalera Crvene zvezde na čelo domaće Superlige; iskustvo koje su poslednji put osetili na proslavi titule u sezoni 2013/2014.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

  Crveno-beli su uspeli da savladaju dobro organizovani tim Javora (1:0) i da tako sa Ivanjičanima naprave rokadu na samom vrhu tabele. Solidno izdanje pulena Miodraga Grofa Božovića lucidnom partijom na levom beku „začinio“ je Mihailo Ristić, mladi reprezentativac Srbije prefinjenog osećaja za pas, dobre tehnike centaršuta; što ga kao levonogog čini još gracioznijim.

U odsustvu povređenog Ibanjeza i suspendovanog Anđelkovića dvadesetogodišnji momak iz Bjeljine prinudno je protiv Javora igrao na mestu levog beka. Ristiću se često spočitavalo da ima „slabu defanzivu“, međutim u meču sa fizički vrlo jakim fudbalerima iz Ivanjice Mihailo je odigrao vrlo zrelo i požrtvovano u fazi odbrane, demonstriravši odličan način razmišljanja i dobru tehniku oduzimanja lopte. Prema svedočenju samog Miodraga Božovića Ristić je odigrao odličan meč na mestu levog beka, iako mu ta poziciji nije najomiljenija.

– Ristić je odigrao izvanredno i pokazao da na njega možemo ozbiljno da računamo na toj poziciji, iako on nije najsrećniji kada tu igra, što je njegov problem jer se dobro snalazi – poručio je crnogorski stručnjak.

Mihailo važi za otresitog momka uobičajenih tinejdžerskih manira; svestan fudbalskog znanja koji poseduje, ume da da prenaglašenu izjavu, ali sve u želji da iskaže ljubav prema klubu za koji igra i nameru da se konstantno dokazuje – što je u nedelju kulminiralo suzama nakon meča prilikom odlaska ispod severne tribine. Zbog pregleda igre, osećaja za pas, individualne tehnike mnogi ga vide kao organizatora igre, tik iza najisturenijih saigrača, međutim Ristić u prvih sedam kola nije često igrao na mestu plejmejkera, a i kada bi zauzeo pomenutu poziciju u startnoj postavi nije pružao očekivane partije. Po logici stvari; Mihailove igračke karakteristike, u kombinaciji sa prosečnim brzinskim sposobnostima, pogoduju igraču u srednjm delu veznog reda, međutim utakmica sa Javorom pokazala je da malo slučajnosti ima u tome što je i u reprezentativnim selekcijama umeo da zaigra na mestu levog beka.

– Zadovoljan sam kako sam odigrao, ali najvažnija su tri boda. Nastavljam da treniram, igraću beka, krilo, špica, štopera, šta treba… Golmana ću teško, dok je Rajković tu – uverava Ristić da mu pozicija u timu ne predstavlja problem.

Crveno-beli u narednom kolu gostuju Mladosti u Lučanima, gde su prošle godine izgubili možda i presudne bodove u nadmetanju sa Partizanom za titulu u domaćem prvenstvu. Izvesno je da će Ristić ostati na istoj poziciji, tim pre što je Ibanjez i dalje povređen, dok Anđelković kuburi sa formom.

Krivo mi je zbog Parkera

– Atmosfera je odlična, stranci koji su došli su mnogo dobri 'likovi', Plavšića znam iz reprezentacije, odlično se uklopio. Malo mi je krivo što je Parker otišao, ali dobro – pohvalio je nove saigrače Ristić, napomenuvši da mu je žao što je Parker otišao na šestomesečnu pozajmicu u škotski Aberdin.

Luković: Prava retkost i u Evropi

Zbog kidanja ahilove tetive Aleksandar Luković morao je da sačeka maltene godinu dana da bi zabeležio povratničke minute u dresu Zvezde, doduše protiv Javora je odigrao tek par minuta pred kraj meča, bez mogućnosti da pipne loptu: “ Zaista nisam imao utisak da sam ponovo debitovao jer sam ovde već godinu dana, ali mi je jako drago što sam ponovo u takmičarskoj ekipi. Bitno je da smo se pobedom popeli na prvo mesto. Sledi meč u Lučanima gde ću igrati više, pa pauza i prijateljska sa Olimpijom, tu ću igrati jedno sat vremena. Do utakmice sa Partizanom ima dosta vremena. Očekivao sam podršku, ali ne ovakvu, ovo retko koji klub ima u Evropi. Hvala im na tome“, impresioniran je Luković podrškom 24 hiljade navijača protiv Javora.

„Urke izdrži“

Navijači Crvene zvezde setili su se u nedelju našeg poznatog glumca Dragana Nikolića citiravši rečenicu čuvenog Urketa iz filma „Poslednji krug u Monci“ u kojem je Dragan Nikolić odigrao briljantno glavnu ulogu: “ Nisam tvrd, kažeš? E, pa biću tvrd, to ti ja garantujem, biću“, preneli su na taj način navijači Zvezde poruku ohrabrenja i podrške našem glumcu koji ima velikih zdravstvenih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari