Ristić: Zahtev za moju smenu doprinos dijalogu, kasnije su mi se zahvalili oni koji su je tražili 1foto: R.Z./ATAImages

Ministar za informisanje i telekomunikacije Dejan Ristić izjavio je da letošnji zahtev pojedinih medija i novinarskih udruženja za njegovu smenu vidi kao doprinos iskrenom i otvorenom dijalogu što on pozdravlja.

„Potpuno isti stav imam i prema tome što su mi ti isti mediji i ta ista profesionalna udruženja svega dva meseca kasnije uputili reči zahvalnosti zbog konkretnih aktivnosti koje sam preduzeo po određenim pitanjima“, rekao je Ristić, za list „Alo“.

On je ocenio da generalno stanje u medijima u Srbiji nije kakvo bi moglo i trebalo da bude.

„Iako naša zemlja sa pravom može da se podiči pluralizmom medija i potpunom slobodom javnog izražavanja, stanje u ovoj oblasti istovremeno jeste i odraz celokupnog našeg društva opterećenog nekolikim snažnim podelama“, naveo je Ristić.

Kako je ukazao, ministarstvo je odmah po uspostavljanju, iniciralo dijalog kako počele konsultacije „koje bi za cilj imale postizanje saglasja unutar medijske zajednice u vezi sa najznačajnijim temama“.

One se, naveo je, „odnose na obavezu profesionalnog, objektivnog, celovitog, nepristasnog i pravovremenog izveštavanja javnosti o događajima i procesima u Srbiji i svetu“.

„Prvi rezultati tog dijaloga su već prisutni i to daje razloga za blagi optimizam“, istakao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari