Narodna seljačka stranka predala je juče Republičkoj izbornoj komisiji listu za učešće na republičkim parlamentarnim izborima 11. maja, a u subotu je to učinila i Reformistička stranka iz Niša. Predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević kazao je novinarima u Skupštini Srbije da je za listu „Da se selo pita – Narodna seljačka stranka – Marjan Rističević“ sakupljeno oko 12.

Narodna seljačka stranka predala je juče Republičkoj izbornoj komisiji listu za učešće na republičkim parlamentarnim izborima 11. maja, a u subotu je to učinila i Reformistička stranka iz Niša. Predsednik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević kazao je novinarima u Skupštini Srbije da je za listu „Da se selo pita – Narodna seljačka stranka – Marjan Rističević“ sakupljeno oko 12.000 potpisa i da je prvi na listi Radiša Pavlović iz Radničkog otpora. Rističević je dodao da ta stranka nema svih 250 kandidata za poslanike, ali nije precizirao koliko ih je na listi. Izražavajući žaljenje što je učesnik petooktobarskog mitinga iz 2000. Džo Bagerista u poslednjem trenutku odustao od kandidature na listi Narodne seljačke stranke, Rističević je biračima, a posebno radnicima i seljacima poručio da biraju, a ne da glasaju. Reformistička stranka iz Niša predala je u subotu izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima sa 120 kandidata za narodne poslanike. Izbornu listu „Reformistička stranka – dr Aleksandar Višnjić“ podržalo je 11.780 građana svojim potpisima. Prva na listi je Snežana Miljković.
RIK je do sada potvrdio sedam izbornih lista i to „Za evropsku Srbiju – Boris Tadić“, „Liberalno – demokratska partija – Čedomir Jovanović“, „Demokratska stranka Srbije – Nova Srbija – Vojislav Koštunica“, „Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj“. Zatim liste „Socijalistička partija Srbije – Partija udruženih penzionera Srbije – Jedinstvena Srbija“, „Bošnjačka lista za evropski Sandžak – dr Sulejman Ugljanin“ i „Mađarska koalicija – Ištvan Pastor“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari