Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Inđija predsednik Marijan Rističević je spretno izbegao raspravu o vlastitoj smeni. Prozivkom je utvrđeno da se svih 37 odbornika Skupštine opštine Inđija odazvalo sednici zakazanoj za 10. septembar. Međutim, Marijan Rističević je konstatovao da je, navodno, odbornicima Ruži Avalić, Radmili Doboš, Stanislavi Dobrić, Manu Batalu i Zdenku Gajiću prestao mandat te da sad kvorum čine 32 odbornika.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Inđija predsednik Marijan Rističević je spretno izbegao raspravu o vlastitoj smeni. Prozivkom je utvrđeno da se svih 37 odbornika Skupštine opštine Inđija odazvalo sednici zakazanoj za 10. septembar. Međutim, Marijan Rističević je konstatovao da je, navodno, odbornicima Ruži Avalić, Radmili Doboš, Stanislavi Dobrić, Manu Batalu i Zdenku Gajiću prestao mandat te da sad kvorum čine 32 odbornika. Šef odborničke grupe DS Marijan Milaković je tražio reč, međutim to Rističević nije video ili nije želeo da vidi, pa je sednica nastavljena čitanjem predloženih dopuna dnevnog reda. Tada su demokrate, koje čine skupštinsku većinu, napustile salu. Inače, među dopunskim tačkama dnevnog reda bila je i inicijativa 13 odbornika za smenu predsednika Skupštine opštine Inđija.
Tada je, zbog nedostatka kvoruma, predsednik Marijan Rističević raspustio zasedanje skupštine opštine i novu sednicu zakazao za 3. decembar 2007!
Među pravnicima se čula priča da prestanak mandata pomenutim odbornicima najpre mora da konstatuje mandatno-imunitetska komisija. Sumnju u ispravnost postupka predsednika Skupštine opštine iskazao je i njegov potpredsednik Srpko Medenica jer mu nije bilo jasno o kakvim je ostavkama reč, te je zatražio pauzu.
Pomenuti odbornici, kako se čulo, nisu podneli ostavke već su napustili odborničku grupu SRS i PSS i formirali poseban odbornički klub.
Inače, na sednicu SO Inđija predsednik Skupštine Marijan Rističević došao je sa privatnim obezbeđenjem, što je potpuno neuobičajeno za zasedanje lokalnog parlamenta u Inđiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari